Sport

Primul transfer în lotul campioanei U-BT

U-BT, proaspăt campioană, a început deja să își contureze lotul din sezonul viitor.

Formația antrenată de Mihai Silvășan l-a readus la Cluj pe Andrii Kalnicenko. Jucătorul care evoluează pe postul de extremă s-a născut în Republica Moldova, însă, recent și-a luat cetățenia de român. Kalnichenko a evoluat în tricoul alb-negru până în vara anului 2016 când a reușit să își treacă în palmares și Cupa României obținut de U.

Întrebat de noul transfer, Mihai Silvășan, tehnicianul echipei a răspuns pentru site-ul oficial: ”Andrii revine la noi după un an de zile, iar între timp a reușit să își obțină cetățenia română, ceea ce ne ajută foarte mult în noul sezon . Este un jucător care sunt convins că va fi util echipei, îl așteptăm din august cu brațele deschise, să punem umărul împreună la obținerea de noi performanțe pentru clubul nostru.”


Kalnichenko a evoluat și la echipa națională a Ucrainei la Campionatele Mondiale Universitare din 2010. În palmares, jucătorul profesionist are trecut echipe importante precum Cherkasy, Monkeys, BC Donetks, BC Odessa și Khimik.

 


Din lotul actual, la doar 10 zile de la câștigarea titlului național, doi jucători au decis să continue alături de Universitatea, este vorba despre pivotul Ousmane Barro și fundașul Aleksandar Rasici. Pentru fundașul Rasici sezonul acesta nu s-a terminat foarte bine, accidentarea din semifinale l-a împins să rateze finala cu Steaua București. Sârbul a suferit o ruptură de tendon ahilian drept și a fost operat, cel mai probabil el va fi apt doar la finalul acestui an.

Vicepreședintele Universității, Mircea Cristescu, a declarat: ”Deși sezonul abia s-a încheiat, știm că interesul suporterilor pentru lotul cu care vom aborda noul sezon este mare, așa că încercăm să venim cu informații. Ne dorim să menținem nucleul de bază, iar în acest sens putem confirma că vom continua cu cei doi, Ousmane Barro și Aleksandar Rasici. Noutatea, momentan, este Andrii Kalnichenko, este un baschetbalist care a jucat la noi, cunoaște orașul, clubul și campionatul nostru, iar anul acesta el vine și cu atu-ul cetățeniei.”


 

”Studenții”, anul acesta, îi vor simți, însă, lipsa căpitanului Tudor Jucan care a decis să se retragă din activitatea de sportiv din cauza unor probleme de sănătate.


Formația U-BT, a avut un sezon de vis în care a reușit să câștige tot ce era de câștigat. Și-a adjudecat al cincilea titlu din istorie, performanță incredibilă având în vedere că șase ani au trecut de la ultimul trofeu obținut de echipă. Universitatea, anul acesta, a câștigat și Supercupa și Cupa României.

Vicepreședintele clubului, Mircea Cristescu, recent, a dat de înțeles că performanțele obținute în acest sezon se datorează, mai ales, tehnicianului Silvășan. ”Silvășan a fost o lecție de viață. Am adus mereu doar antrenori titrați, super titrați, români, străini și nimeni nu a reușit performanța asta. Cea ce pot spune despre Silvășan este că și atunci când era jucător știa bine ce vrea. Silvășan a reușit să țină echipa unită, pentru că el are darul acesta, și de jucător l-a avut. El este singurul jucător care a activat în baschetul clujean și care nu a plecat nici o secundă de aici.”

Ultimele Stiri
abonare newsletter