Sport

U-BT Cluj-Napoca, victorie dramatică în FIBA Europe Cup, cu Petrolina AEK Larnaca

U-BT Cluj-Napoca a învins dramatic echipa cipriotă Petrolina AEK Larnaca cu scorul de 65-63 (17-18, 14-11, 24-9, 10-25), miercuri seara, în Sala Horia Demian, într-un meci din Grupa G a competiției de baschet masculin FIBA Europe Cup.

foto U BT Facebook foto U BT Facebook

U-Banca Transilvania a câștigat jocul de pe teren propriu cu Petrolina AEK Larnaca, după un meci controlat în primele trei sferturi, însă otrăvit pe final de imprecizia în atac, pe fondul apărării agresive a ciprioților.

După un prim sfert echilibrat, desprinderea s-a conturat în a doua perioadă de joc și a fost desăvârșită în sfertul trei, când U-Banca Transilvania a postat o diferență de peste 15 puncte pe tabelă.


Ușoara relaxare din atac, dublată de o apărare agresivă om la om pe tot terenul, care a produs numeroase mingi pierdute sau atacuri ratate, a tăiat avantajul punct cu punct până la dispariția sa în ultimul minut.

Clujenii au reușit astfel a treia lor victorie în tot atâtea meciuri.


Prima jumătate a meciului a fost destul de echilibrată, dar ''U'' s-a desprins în sfertul al treilea, adjudecat cu 24-9. Oaspeții au revenit neașteptat în ultima parte a jocului și au fost foarte aproape de a produce surpriza.

Cu 17 secunde înainte de final, ''U'' avea un singur punct în față, 73-72, dar Torok a reușit un coș de două puncte, care a oferit prima șansă clujenilor. Când mai erau șapte secunde de joc, Adamovic a faultat, iar Thomas a beneficiat de două ''libere'', transformând-o pe prima și ratând-o intenționat pe a doua, pentru a forța o recuperare și un nou coș de două sau trei puncte. Oaspeții au obținut mingea, dar Moldoveanu a blocat salvator ultima aruncare a meciului.


”A fost un meci greu, chiar le-am spus băieților că așa va fi, un joc fizic, sunt o echipă foarte agresivă, pun presiune mare pe minge și așa au rezultat 23 de mingi pierdute! Sunt foarte fericit, pentru că am văzut baschet de calitate mai ales în sfertul al treilea, am luptat bine pe toata durata meciului, drept dovadă stau cele 41 de recuperări! Îmi felicit echipa pentru aceste lucruri”, a declarat Mihai Silvăşan, antrenor principal.

Antrenorul Mihai Silvășan i-a utilizat pe Kyndall Dykes 9 puncte, 1 recuperare, 4 pase decisive, Vlad Moldoveanu 6 p, 13 rec, Maksim Pustozvonov 12 p, 3 rec, Ousmane Barro 9 p, 7 rec, Filip Adamovic 14 p, 3 rec, 6 pd, Tudor Gheorghe, Teodor Jucan 1 rec, Rolland Torok 10 p, 7 rec, Aleksandar Rasic 5 p, 3 rec, 3 pd.


”Ne-am complicat singuri viața, este al treilea meci consecutiv în care facem asta și trebuie să învățăm din astfel de lucruri. Dacă nu vom învăța, va veni vremea în care vom pierde meciuri importante din acest motiv”, a precizat Filip Adamovic, jucător la U-BT.

La oaspeți au jucat Torey Thomas 15 p, 2 rec, 5 pd, Dijon Thompson 2 p, 2 rec, Georgios Palalas 2 p, 1 pd, Shaquille Goodwin 1 p, Tyrell Biggs, Primoz Brezec 6 p, 3 rec, Andreas Sizopoulos 1 rec, Tomislav Petrovic 18 p, 8 rec, 2 pd, Panagiotis Trisokkas 1 rec, Alexander Harris 14 p, 4 rec, 3 pd, Iakovos Panteli 5 p, 2 rec.


În alt meci din grupă, Gaziantep (Turcia) a învins-o pe KB Peja (Kosovo) cu 74-56.

''U'' este lider, cu 6 puncte, urmată de Gaziantep, 5 puncte, KB Peja, 4 puncte, Petrolina AEK Larnaca, 3 puncte.

În primul tur preliminar al Ligii Campionilor, U-BT Cluj-Napoca a învins-o pe Petrolina AEK Larnaca în ambele manșe, cu 78-50 în Insula Afroditei și cu 67-56 la Cluj-Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter