Sport

Reacția președintelui FR de Tenis după vânzarea în doar patru ore a biletelor pentru meciul România - Germania

Toate biletele puse în vânzare online, miercuri, pentru întâlnirea dintre echipele feminine de tenis ale României și Germaniei, meci de baraj pentru rămânerea în Grupa Mondială a Fed Cup, s-au epuizat în câteva ore.

Interesul românilor pentru întâlnirea România - Germania, care va avea loc la Cluj-Napoca pe 16 și 17 aprilie, a atins cote record. Chiar dacă prețul unui bilet este de 90 de lei/zi, pentru acest meci nefiind disponibile abonamente, toate biletele puse spre vânzare pentru meciul de la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca au fost vândute doar patru ore, acest lucru reprezentând un record pentru cea mai modernă sală multifuncțională din România.

George Cosac, președintele Federației Române de Tenis, s-a arătat impresionat de susținerea pe care oamenii o arată echipei României. „Este o veste care, recunoaștem, ne-a surprins total. Suntem impresionați de susținerea pe care oamenii o arată astfel față de echipa feminină de tenis a României. Interesul major arătat pentru acest meci ne bucură, dar ne și obligă. Ne obligă, în primul rând, să organizăm această întâlnire la cele mai înalte standarde de competiție internațională, iar Sala Polivalentă de la Cluj ne oferă toate premisele pentru acest lucru. Totodată, vrem să fim 100% transparenți: au fost puse în vânzare 5.000 de bilete pentru fiecare dintre cele două zile. Restul de bilete, până la capacitatea maximă a sălii, trebuie alocate, în baza regulilor Federației Internaționale de Tenis (ITF), suporterilor Germaniei, cluburilor noastre afiliate, sponsorilor și partenerilor”, a spus George Cosac.


La rândul său, Valentin Vasiloiu, director executiv Eventim, a afirmat că vânzare biletelor într-un timp foarte scurt nu este o surpriză dar că reprezintă o bucurie mare acest lucru. „Vânzarea rapidă a biletelor de la Fed Cup nu este neapărat o surpriză pentru noi, în schimb reprezintă o bucurie foarte mare. Ea măsoară cât se poate de direct popularitatea acestui sport și reprezintă o recunoaștere din partea publicului a muncii pe care jucătoarele și federația de tenis o depun. În câteva ore de la începerea vânzării, aproximativ 9.000 de vizitatori unici au accesat site-ul Eventim. Media a fost de 3,3 bilete pe comandă, deci cei 9.000 de vizitatori ar fi putut achiziționa fără probleme 29.000 de bilete, adică de trei ori mai mult decât ceea ce a fost disponibil. Sistemele noastre sunt făcute să suporte valori mult mai mari de trafic și vânzări”, a declarat Valentin Vasiloiu.

Întâlnirea dintre România și Germania va avea loc în perioada 16-17 aprilie, pe zgură, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Partida se desfășoară după sistemul cel mai bun din cinci meciuri: primele două meciuri de simplu în ziua de sâmbătă, 16 aprilie, urmând ca duminică, 17 aprilie, să se dispute celelalte două meciuri de simplu și, dacă mai este necesar, meciul de dublu.


Copiii preșcolari, dar nu mai mici de 3 ani, au acces gratuit, ocupând același loc cu persoanele majore care îi însoțesc, deținătoare ale unui bilet valabil.

România și Germania s-au mai întâlnit o singură dată, în 1974, la Napoli, când RFG s-a impus cu 3-0 în faza sferturilor de finală ale Grupei Mondiale: Helga Masthoff a învins-o pe Virginia Ruzici cu 6-3, 6-2, Helga Hosl a dispus cu 6-3, 6-3 de Mariana Simionescu, iar Katja Ebbinghaus și Masthoff au trecut cu 6-3, 1-6, 6-3 de perechea Judith Gohn/Virginia Ruzici.


Naționala țării noastre a fost învinsă de Cehia, deținătoarea trofeului, cu 3-2, pe 7 februarie, la Cluj-Napoca, în primul tur al competiției, în timp ce Germania a pierdut cu 2-3 în fața Elveției, la Leipzig.

Germania are nu mai puțin de zece jucătoare în prima sută a clasamentului WTA: Angelique Kerber (câștigătoarea turneului Australian Open anul acesta) - 2, Andrea Petkovic - 27, Sabine Lisicki - 31, Annika Beck - 40, Mona Barthel - 50, Anna-Lena Friedsam - 53, Juklia Goerges - 55, Carina Witthoeft - 70, Laura Siegemund - 77, Tatjana Maria - 90. La dublu cele mai bine clasare sunt Goerges - 23, Anna-Lena Groenefeld - 26, Siegemund - 42.


România are doar patru jucătoare în prima sută, Simona Halep - 4, Irina Begu - 36, Monica Niculescu - 37, Alexandra Dulgheru - 57, și trei în top 50 la dublu, Monica Niculescu - 32, Irina Begu - 36, Raluca Olaru - 44.

Germania ocupă locul 4 în clasamentul Fed Cup, dat publicității luni, iar România se află pe 9.


Puteți citi despre același subiect: Premieră la Cluj: SOLD OUT la Fed Cup în mai puțin de patru ore

Ultimele Stiri
abonare newsletter