Sport

Premieră la Cluj: SOLD OUT la Fed Cup în mai puțin de patru ore

Toate biletele puse spre vânzare de către Federația Română de Tenis, pe site-ul eventim, au fost vândute într-un timp record pentru o competiție sportivă organizată în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Federația Română de Tenis a anunțat la amiază că au fost puse spre vânzare biletele pentru meciul de tenis, din cadrul Fed Cup, dintre naționalele României și Germaniei, care va avea loc la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Biletele pentru întâlnirea România - Germania, contând pentru play-off-ul Grupei Mondiale a Fed Cup, au fost disponibile de la ora 13:00 pe site-ul www.eventim.ro și în rețeaua Eventim.


Chiar dacă prețul unui bilet este de 90 de lei/zi, pentru acest meci nefiind disponibile abonamente, toate biletele puse spre vânzare pentru meciul de la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca au fost vândute până la ora 17:00, acesta reprezentând un record pentru cea mai modernă sală multifuncțională din România.

Copiii preșcolari, dar nu mai mici de 3 ani, au acces gratuit, ocupând același loc cu persoanele majore care îi însoțesc, deținătoare a unui bilet valabil.


Întâlnirea dintre România şi Germania va avea loc în perioada 16-17 aprilie 2016, pe zgură, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Partida se desfăşoară după sistemul cel mai bun din cinci meciuri: primele două meciuri de simplu în ziua de sâmbătă (16 aprilie), urmând ca duminică (17 aprilie) să se dispute celelalte două meciuri de simplu și, dacă mai este necesar, meciul de dublu.


Federația Română de Tenis a luat decizia de a organiza la Cluj-Napoca meciul de Fed Cup dintre România și Germania la doar două zile după ce a avut loc tragerea la sorți a meciurilor de baraj pentru rămânerea în Grupa Mondială. Președintele FRT, George Cosac, a afirmat atunci că această decizie vine ca răspuns la buna organizare de la meciul României împotriva Cehiei și a atmosferei făcute de suporteri la Cluj. „Meciul cu Cehia de la Cluj-Napoca a fost foarte bine organizat, atmosfera a fost incredibilă, iar fetele s-au simțit atât de bine încât am decis să ne întoarcem acolo pentru acest important meci cu Germania. Alina Tecșor, căpitanul nejucător al echipei României, a discutat cu jucătoarele și de comun acord au decis ca meciul să se joace în Sala Polivalentă, dar, de data aceasta, pe zgură”, a declarat George Cosac.

România și Germania s-au mai întâlnit o singură dată, în 1974, la Napoli, când RFG s-a impus cu 3-0 în faza sferturilor de finală ale Grupei Mondiale: Helga Masthoff a învins-o pe Virginia Ruzici cu 6-3, 6-2, Helga Hosl a dispus cu 6-3, 6-3 de Mariana Simionescu, iar Katja Ebbinghaus și Masthoff au trecut cu 6-3, 1-6, 6-3 de perechea Judith Gohn/Virginia Ruzici.


Naționala țării noastre a fost învinsă de Cehia, deținătoarea trofeului, cu 3-2, pe 7 februarie, la Cluj-Napoca, în primul tur al competiției, în timp ce Germania a pierdut cu 2-3 în fața Elveției, la Leipzig.

Germania are nu mai puțin de zece jucătoare în prima sută a clasamentului WTA: Angelique Kerber (câștigătoarea turneului Australian Open anul acesta) - 2, Andrea Petkovic - 27, Sabine Lisicki - 31, Annika Beck - 40, Mona Barthel - 50, Anna-Lena Friedsam - 53, Juklia Goerges - 55, Carina Witthoeft - 70, Laura Siegemund - 77, Tatjana Maria - 90. La dublu cele mai bine clasare sunt Goerges - 23, Anna-Lena Groenefeld - 26, Siegemund - 42.


România are doar patru jucătoare în prima sută, Simona Halep - 4, Irina Begu - 36, Monica Niculescu - 37, Alexandra Dulgheru - 57, și trei în top 50 la dublu, Monica Niculescu - 32, Irina Begu - 36, Raluca Olaru - 44.

Germania ocupă locul 4 în clasamentul Fed Cup, dat publicității luni, iar România se află pe 9.

Ultimele Stiri
abonare newsletter