Sport

U-BT a fost înfrântă la Târgu Mureș în ultima secundă la diferență de un singur punct

Echipa de baschet masculin U-BT a pierdut, cu scorul de 66-65, meciul disputat, vineri, pe terenul liderului din Liga Națională, BC Mureș, după un final dramatic.

Partida care trebuia să se dispute la Cluj dar care s-a disputat în Sala Sporturilor din Târgu Mureș a fost una extrem de strânsă. Toate cele patru sferturi au fost câștigate sau pierdute la doar câteva puncte distanță.

Scorul putea fi totuși în favoarea echipei clujene dacă în ultima secundă dacă Pasalic nu pierdea mingea iar jucătorul echipei gazde, Martinic, nu marca de înafara cercului de trei puncte.


Antrenorul echipei U-Banca Transilvania, Marcel Țenter, recunoaște faptul pe faza de recuperare jucătorii clujeni au greșit mai ales în ultimul sfert dar spune că are încredere în echipă și speră să învingă în partidele următoare. „A fost un meci în care echipa a luptat extraordinar şi doar neşansa a făcut să pierdem acest joc. Dacă putem să ne reproşăm ceva au fost aruncările libere în ultimul sfert. Din punct de vedere defensiv cred că a fost unul dintre cele mai bune partide ale noastre în acest campionat. Chiar dacă am pierdut în această seară eu am încredere în echipă, în potenţialul ei, am demonstrat că suntem competitivi. Nu este uşor de digerat nicio înfrângere, cu atât mai mult o îngrângere în utima secundă dintr-o aruncare contestată, însă mergem mai departe. Trebuie să muncim în continuare şi sunt convins că vor veni şi rezultatele”, a declarat Marcel Țenter.

În acest sezon echipa antrenată de Marcel Țenter câștigat un meci tot la diferență de un punct, scor 68-67, în fața echipei CSM CSU Oradea, partidă disputată pe data de 25 octombrie.


Următorul meci al echipei U-BT, prima etapă din returul Ligii Naţionale, va avea loc în 11 decembrie, cu Dinamo. Partida se va disputa la Ploieşti, în sala Olimpia. Meciul va începe la ora 17:15.

BC Mureş Târgu Mureş - U-Banca Transilvania scor 66- 65 (16-15, 18-14, 17-20, 15-16)
Marcatori:
U-Banca Transilvania: Zigeranovic 17(6 recuperări,1 pasă decisivă), Dykes 14(6 recuperări, 2 pase decisive), Pasalic 12(5 recuperări, 6 pase decisive, 2 intercepţii), Hargrove 7(1 recuperare, 2 pase decisive, 1 intercepţie), Torok 7(4 recuperari, 1 pasă decisivă), Kuti 4(1 recuperare, 1 intercepţie), Adamovic 2 (2 recuperări, 2 pase decisive, 1 intercepţie), Jawara 2(2 recuperări, 1 pasă de decisivă) Jucan (4 recuperari, 1 pasă decisivă).


BC Mureş: Mohammed 17, Martinic 16, Jurevicius 7, Lazăr 6, Barro 9, Fraseniuc 7, Gajovic 4.

abonare newsletter