Sport

Tricolorii sunt pregătiți de debutul la Campionatele Europene U20 din Ungaria. Patru clujeni fac parte din lot

Reprezentativa masculină de tineret a României va intra de joi în focurile Campionatului European U20, Divizia B, întreceri care vor fi găzduite, în perioada 9-19 iulie, de localitatea maghiară Székesfehérvár.

Tricolorii pregătiți de antrenorii Claudiu Fometescu, Milorad Perovic si Dan Păltinișan urează să primească replica selecționatei Austriei, joi, de la ora 13:30. Conform tragerii la sorți, România face parte din Grupa A, alături de naționalele Austriei, Olandei și Finlandei.

Sala Sporturilor din Székesfehérvár va găzdui începând de joi după-amiază și până în seara zilei de 19 iulie meciurile Campionatului European U20, masculin, Divizia B, la startul întrecerilor fiind prezente 18 echipe naționale de pe Bătrânul Continent, printre care și reprezentativa României.


Tinerii baschetbaliști români coordonați de antrenorul principal Claudiu Fometescu au ajuns deja în Ungaria și urmează să efectueze un prim antrenament de acomodare, iar de joi vor urca pe scena europeană, urmând să debuteze împotriva selecționatei Austriei, de la ora 13:30.

În componența lotului și-au găsit locul și patru dintre cei mai buni baschetbaliști clujeni care provin de la U-Mobitelco: Mirel Dragoste, Dragoș Gheorghe, Bogdan Pogăcean și Wilhelm Brosser.


Antrenorul principal al echipei naționale, Claudiu Fometescu, a declarat că este optimist în ceea ce privește accederea în următoarea fază. „Atmosfera din lot este optimistă și ne dorim foarte mult să pășim cu dreptul în competiție.  Fiecare meci din prima fază este extrem de important și trebuie tratat cu maxima atenție, mai ales că grupa din care facem parte este destul de dificilă. Suntem pregătiți atât mental, cât și fizic, pentru a ne lupta cu adversarii din Austria, Olanda și Finlanda, și cred că avem potențialul necesar de a accede în faza superioară. Contează, însă, foarte mult atitudinea, spiritul de echipă, și după cum le-am spus băieților, este important ca la finalul fiecărui meci să fie conștienți că au dat totul pe teren”, a declarat antrenorul principal Claudiu Fometescu, încrezător în forțele tinerilor tricolori.

În baza sistemului competițional anunțat de forul european, primele două clasate din fiecare dintre cele patru grupe preliminare vor accede în seria valorică 1-8, în vreme ce următoarele clasate vor pica în seria valorică 9-18.


Componența echipei naționale U20 a României:  
Mirel Dragoste - U-Mobitelco Cluj-Napoca
Dragoș Gheorghe - U-Mobitelco Cluj-Napoca
Bogdan Pogăcean - U-Mobitelco Cluj-Napoca
Wilhelm Brosser - U-Mobitelco Cluj-Napoca
Dimitris Rasty - Știința București
Csongor Barabási - BC Mureș Tg. Mureș
Florin Ilincov - BC Mureș Tg. Mureș
Adrian Oprea - BC Mureș Tg. Mureș
Raul Covaciu - BC Timișoara
Marius Ciotlăuș - SCM U Craiova
Andrei Ene - CSU Asesoft Ploiești
Vlad Cobzaru - Georgia Regents
Staff tehnic:
Claudiu Fometescu - antrenor principal
Milorad Perovic - antrenor secund
Dan Păltinișan - antrenor secund
Florian Năstase - kinetoterapeut

Programul meciurilor pe care România le va susține în Grupa A:
09.07.2015: Austria - România (ora 13:30)
11.07.2015: România - Finlanda (ora 20:15)
13.07.2015: Olanda - România (ora 20:15)

Ultimele Stiri
abonare newsletter