Sport

Peste 400 de tineri sportivi vor participa la Campionatul European de Orientare

Pentru prima oară, România este gazda acestui eveniment sportiv de mare prestigiu din domeniul orientării.

În perioada 25-28 iunie va avea loc Campionatul European de Juniori la Orientare (EYOC 2015). La eveniment vor participa peste 400 de tineri sportivi din 34 de țări europene și se vor adjudeca titlurile de Campion European de Juniori în următoarele probe: lungă distanță, ștafetă, sprint.

Campionatul va avea loc în Cluj-Napoca acesta fiind un eveniment sportiv de prestigiu în domeniul sporturilor de orientare. Tinerii sportivi au posibilitatea să-și dovedească abilitățile sportive și ambiția înainte de a împlini 18 ani, vârsta de după care vor concura în categoria adulților.


Organizarea presupune un fundal și o logistică profesională, care constă în pregătirea hărților, a terenurilor pentru probele de orientare, managementul campionatului, cazarea concurenților, organizarea încălzirilor și a diverselor programe suplimentare.

Faptul, că Cluj-Napoca este Capitala Europeană a Tineretului în 2015 a avut un rol important în această decizie. Pe de altă parte, această șansă unică este o apreciere a contribuției sportivilor clujeni la dezvoltarea în România a sportului de orientare, prin realizarea de hărți și concursuri foarte bune și prin rezultate remarcabile pe plan național și internațional.


Evenimentul sportiv este organizat de Clubul Sportiv TranSilva Cluj-Napoca, Asociația Județeană de Orientare Cluj și Federația Română de Orientare, în parteneriat cu diverse cluburi sportive județene, în strânsă colaborare cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca, cu Consiliul Local și cu Federația Share.

Programul competiției:
- joi, 25 iunie: acreditare, eveniment-model, meetingul liderilor;
- vineri, 26 iunie: proba de lungă distanță, sosirea în valea Gârbâului;
17.00: paradă festivă în centrul orașului, fiecare echipă cu steagul țării sale. Pornirea din fața cinematografia Victoria;
- sâmbătă, 27 iunie: proba ștafetă: pornirea din marginea satului Sălicea;
- duminică, 28 iunie: proba sprint în parcul Mercur din cartierul Gheorgheni, zona terenurilor sportive și ceremonia de închidere a evenimentului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter