Sport

Karatiștii de la CS Politehnica Cluj au cucerit patru medalii în competiția rezervată copiilor de la Herstal

Micuții sportivi ai Federației Române de Karate WKC au cucerit, vineri, primele medalii la Campionatele Europene de WUKF pentru copii, cadeți și juniori de la Herstal (Belgia).

Doar reprezentanții clubului CS Politehnica Cluj-Napoca au cucerit trei medalii de aur și una de argint în competiția rezervată copiilor.

Eva Kerekes, antrenoare la CS Politehnica Cluj-Napoca, a făcut un bilanț pentru Agerpres al primei zile de competiție: „Am venit cu 17 sportivi la Campionatul European, iar 12 copii au concurat vineri, obținând trei medalii de aur și o medalie de argint. Surpriza plăcută mi-a făcut-o Mihnea Mocan, centură albă, care a participat la o categorie la care au fost mai mulți sportivi cu centuri galbene și a ieșit vicecampion european, dintr-un număr impresionant de sportivi”.


„Am venit cu foarte mulți copii începători, centuri albe, galbene, mari speranțe pentru clubul Politehnica pe viitor, care au demonstrat că pot și au fost foarte aproape de podium și de data aceasta”, a mai spus Kerekes.

În continuare, Eva Kerekes are pretenții mai mari de la sportivii care vor concura: „În partea a doua a competiției, rezervată sportivilor de la 13 ani până la juniorat, pretențiile cresc, pentru că ei nu sunt la prima competiție de anvergură, unii sunt campioni europeni și mondiali, și mă aștept rezultate bune”.


Oana Ștefania Sauciuc (11 ani), de Școala Ioan Vișoiu din Chitila, care face karate doar de un an, a cucerit medalia de bronz, la prima sa participare la un Campionat European. „Sunt foarte fericită și sper ca în viitor să ajung pe primul loc”, a mărturisit, emoționată, micuța karateka antrenată de sensei Dan și sensei Magda Tamași.

„Sunt foarte fericită că am cucerit o medalie de bronz la un Campionat European cu un copil de la clubul meu și doresc și locul unu în viitor. Suntem un club mic, la prima participare la un Campionat European, dar ca antrenoare sunt multiplă campioană națională, europeană și mondială în WKC, iar pe WKF am luat locul 5 la Campionatele Mondiale din Bulgaria”, a precizat, pentru Agerpres, Magdalena Tamași, antrenoare la CS Karate Chitila, care a venit la concurs cu opt copii.


„Îmi doresc să obținem locuri cât mai bune cu îngerașii de la Karate Chitila. Am mai luat locul întâi cu o sportivă cu dublă legitimare, la Phoenix și la Chitila, anul trecut, la Campionatul European”, a adăugat Magdalena Tamași.

Federația Română de Karate WKC participă cu un lot format din 119 sportivi și antrenori la ediția a șaptea a Campionatelor Europene de karate pentru copii, cadeți și juniori WUKF de la Herstal.

abonare newsletter