Sport

Emil Boc susţine candidatura Clujului „Universiada 2021”

Primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că susține candidatura României pentru a organiza concursul sportiv internaţional ”Universiada” care va avea loc în anul 2021, arătându-şi totodată interesul ca acesta să se desfășeare chiar în Cluj.

Miercuri, 15 aprilie 2015, a avut loc la Primăria Cluj-Napoca prima dezbatere privind candidatura oraşului la ”Universiada” care va avea loc în anul 2021, al doilea eveniment multisport mondial după Jocurile Olimpice. În cadrul dezbaterii primarul Emil Boc a declarat faptul că România a mai organizat competiția în anul 1981.

”În 2011 am avut șansa de a fi la Shenzhen, China, în perioada Universiadei de vară la care au participat sportivi din 150 de țări. Am fost martor la un eveniment extraordinar, am putut vedea amploarea, impactul, locul și rolul pe care o asemenea competiție mondială le are pentru o țară”, a scris Emil Boc pe pagina sa de Facebook.

Potrivit primarului, România a mai organizat competiția în anul 1981. ”În 1981, când România a găzduit Universiada, aveam 15 ani și îmi amintesc emulația de atunci, bucuria pe care evenimentul a oferit-o pentru români de toate vârstele", a mai precizat primarul Clujului.

Emil Boc a precizat că își dorește ca această competiție să se desfășoare la Cluj-Napoca. "Clujul este pregătit să fie parte la acest eveniment. Cred că putem face față la orice solicitare pe care forurile sportive internaționale ar face-o pentru evenimente de amploare în municipiul nostru, dată fiind infrastructura sportivă de care dispunem la acest moment" a mai adăugat Boc.


Acesta a mai adăugat că prin această candidatură "România are din nou o șansă uriașă, istorică, de a găzdui o competiție sportivă care să pună încă o dată țara noastră pe harta mișcării sportive internaționale. Universiada este al doilea eveniment multisport mondial după Jocurile Olimpice și sunt convins că România e pregătită și că un asemenea demers este benefic pentru țara noastră, pentru rolul și viitorul sportului în societatea românească".

Ultimele Stiri
abonare newsletter