Sport

Antrenorul Șahtiorului critică sistemul fotbalistic din România

Mircea Lucescu a declarat zilele acestea, cu ocazia amicalurilor de la Cluj împotriva echipei CFR și Universitatea, că jucătorii români sunt superiori tuturor jucătorilor de fotbal din Europa Centrală și de Este, dar că sistemul organizatoric este de vină pentru ceea ce se întâmplă în România.

Antrenorul echipei Șahtior Donețk a declarat într-o conferință de presă că toată lumea își imaginează că din fotbal se câștigă dar că defapt în fotbal se investește din plăcere, așa cum face și patronul clubului la care el antrenează. „Mai toată lumea își închipuie că din fotbal doar se câștigă. În fotbal se investește și doar la viitor se gândește, nu pentru a câștiga.”

El a comentat și cu privire la jucătorii români despre care spune că sunt foarte talentați dar că sistemul organizatoric din România le pune piedică în cariera lor. „Fotbaliștii români sunt jucători talentați, ca tehnicitate sunt superiori tuturor celor din Europa de Est și Centrală, dar eu zic că sistemul organizatoric este de vină, este cu lovitură.”


Echipa antrenată de Mircea Lucescu va întâlni astăzi, de la ora 17:30, echipa gazdă, Universitatea Cluj, în cel de al doilea meci amical pe care îl dispută la Cluj după 20 de ani de când nu a mai fost în această localitate.

abonare newsletter