Sport

Naționala României de baschet a învins echipa a doua a Germaniei într-un joc amical

Baschetbaliștii Clujului, Andrei Mandache și Mihai Silvășan, au fost principalele „guri de foc” ale tricolorilor în partida jucată la Mediaș.

Reprezentativa masculină de baschet a României și-a adjudecat primul amical al verii, după ce s-a impus joi la Mediaș împotriva reprezentativei secunde a Germaniei cu scorul de 70-67.

Primul sfert al confruntării a fost câștigat de nemți cu 16-12, în timp ce în secvența secundă cele două reprezentative au terminat la egalitate, 22-22. La pauză, Germania avea un ecart de 4 puncte, scor 38-34. După revenirea de la vestiare, elevii pregătiți de Marcel Țenter au prestat un joc solid, reușind să câștige sfertul 3 cu un partial de 24-15. Ultimele 10 minute de joc le-au aparținut oaspeților, care au reușit un 14-12, însă, victoria finală le-a revenit tricolorilor, scor 70-67.


Clujenii au dus greul

Doi dintre cei mai buni jucători ai României în duelul cu echipa a doua a germanilor au fost Andrei Mandache și Mihai Silvășan, baschetbaliști la U BT Cluj, care împreună au înscris 23 de puncte. Mandache a punctate de 12 ori, în timp ce Silvă a marcat 11 puncte. Un alt „student” care a evoluat în partida amicală de la Mediaș, Tudor Jucan, a terminat confruntarea cu 4 puncte și 4 mingi recuperate. Cel mai bun marcator al României a fost stelistul Titus Nicoară cu 13 puncte puse pe tabelă.


Vineri, 11 iulie, începând cu ora 19:00, Sala Sporturilor din Mediaș va găzdui cel de-al doilea meci de pregătire dintre România și Germania.

Tricolorii mici, învingători și ei


Reprezentativa de tineret a României a debutat joi la Campionatul European masculin U20 Divizia B cu o victorie. Sportivii pregătiți de Hristu Șapera au trecut de Estonia cu 70-58 (16-15, 12-16, 16-14, 26-13).

Cei doi clujeni convocați de Șapera pentru Europeanul de la Sarajevo, Mirel Dragoste și Mario Lazăr, au avut o contribuție solidă în succesul cu balticii. Dragoste a marcat 9 puncte, având de asemenea și 3 recuperări, respective 3 pase decisive, în timp ce Lazăr și-a trecut în cont 5 puncte și 8 recuperări.


În cea de-a doua zi a competiției organizată în Bosnia, vineri, 11 iulie, România va da piept cu reprezentativa similară a Portugaliei, începând cu ora locală 17:00.

Articol scris de Radu Bărăian, student la Jurnalism, FSPAC-UBB, anul II

Ultimele Stiri
abonare newsletter