Sport

3 foști jucători ai CFR-ului joacă la Cupa Mondială

CFR Cluj va fi reprezentată la CM de către trei foști feroviari: Ousmane Viera, Alvaro Pereira şi Beto (foto).

Ousmane Viera (27 de ani) este jucătorul care a evoluat cel mai mult în Liga I dintre cei trei. Fundașul a sosit în România în vara anului 2008, la CFR. La Cluj a rămas un sezon, apoi a fost împrumutat la Internaţional Curtea de Argeş. Din 2010, Viera a jucat pentru formaţia din Târgu Jiu până în vara anului trecut, când a fost transferat liber de contract în Turcia, la Rizespor. Viera are în palmares o selecţie la echipa naţională a Coastei de Fildeş, care face parte din Grupa C a Cupei Mondiale, alături de Columbia, Grecia şi Japonia.

Alvaro Pereira (28 de ani) reprezintă unul dintre cele mai de succes transferuri efectuate de CFR Cluj, club care a plătit 2,5 milioane de dolari pentru el formaţiei Argentinos Juniors. După un sezon petrecut în Liga I, 2008-2009, în care s-a remarcat şi prin evoluţiile din Liga Campionilor, Pereira a fost cumpărat de Porto cu 4,5 milioane de euro. În Portugalia, fundașul stânga a stat doi ani, înainte de a face pasul în Serie A, la Inter, pentru 10 milioane de euro, din care 20 la sută au revenit ardelenilor, conform contractului avut cu FC Porto. De la începutul lui 2014, Pereira este împrumutat la Sao Paulo pentru un an şi jumătate. În tricoul Uruguay-ului, Pereira a adunat 56 de prezențe.


Beto (32 de ani) a evoluat în sezonul 2011-2012 sub formă de împrumut la CFR Cluj, venind de la FC Porto. La finalul contractului cu formaţia feroviară, portarul lusitan a fost transferat la SC Braga. Din 2013, Beto joacă la Sevilla, echipă cu care a câştigat recent Liga Europa. Beto a strâns 7 meciuri în tricoul Portugaliei, selecționată care face parte din Grupa G la CM, alături de Germania, Ghana şi SUA.

Niciun fotbalist care face în acest moment parte dintr-o echipă din România nu este prezent la Cupa Mondială, competiţie găzduită de Brazilia, în perioada 12 iunie - 13 iulie.

abonare newsletter