Sport

Tătărușanu a semnat cu Fiorentina, dar va juca la Sampdoria

Ciprian Tătărușanu a semnat pe cinci sezoane cu Fiorentina, fosta echipă a lui Adrian Mutu. Fostul goalkeeper al Stelei va evolua însă la Sampdoria anul viitor, sub formă de împrumut.

E oficial: Ciprian Tătărușanu a fost acontat de Fiorentina. Portarul român va îmbrăca tricoul grupării „viola” în următorii cinci ani. „Este o zi fericită pentru mine, Fiorentina e un club mare. Sper să-mi pot demonstra valoarea și să cuceresc un trofeu aici. Am discutat la început cu Lobonț și mi-a vorbit la superlativ despre Italia și mai ales despre Firenze și atmosfera pe care suporterii o creează aici”, a declarat Tătărușanu pentru violachannel.tv.

Se pliază pe stilul italian

Goalkeeper-ul și-a pus parafa pe contract abia după ce a efectuat vizita medicală, pe care a trecut-o cu brio. Tătărușanu și-a studiat bine noua sa echipă. Fostul portar al Stelei nu crede că va avea probleme în a se adapta stilului de joc italian. „N-am probleme în jocul cu piciorul. La Steaua am lucrat mult ca să inițiem acțiuni de la propria poartă. Nu sunt obișnuit să joc cu mingi lungi!”, a explicat românul.


În vârstă de 28 de ani, Ciprian Tătărușanu a bifat 187 de meciuri în poarta Stelei, în perioada 2008-2014. Fiorentina îl va înregimenta din postura de jucător liber de contract. De român s-au mai interesat AC Milan, West Ham United, Tottenham şi Olympiakos Pireu.

1.3 milioane de euro a plătit Steaua în 2009 pentru transferul său, de la Gloria Bistrița.

abonare newsletter