Sport

Magie sub panou! Sudul a câștigat All Star Game 2014. Darby, desemnat MVP. Sparks, cel mai bun dunker! FOTO

Cea de-a opta ediție a All Star Game a fost adjudecată de echipa Sudului, care s-a impus în fața Nordului cu 135-124 (37-32, 33-30, 35-33, 30-29). MVP-ul competiției a fost desemnat Louis Darby (Energia Rovinari).

Spectacol veritabil la Cluj. Cei mai buni baschetbaliști din România au încins astăzi parchetul Sălii Sportului „Horia Demian”. Slam-dunk-uri inedite, coșuri de la 3 puncte, alley-op-uri și driblinguri spectaculoase i-au încântat pe cei peste 2.000 de spectatori prezenți la cel mai așteptat eveniment al anului.

Austin, cel mai bun shooter. Darby, ales MVP

MVP-ul competiției a fost desemnat Louis Darby, autor a 28 de puncte și 9 pase decisive. Ceilalți marcatori ai echipei Sudului au fost: Bureau 27p, Seals 16p, Mohammed 13p, Guțoaia 12p, Căpușan 10p, Barac 9p, Adamovic 7p, Burlacu 4p, Lee 4p, Barro 3p și Stănescu 2p. De la selecționata Nordului s-a remarcat Cătălin Baciu, cu 25 de puncte, urmat de Hargrove cu 18p, Mladenovic 14p, Țibîrnă 12p, Austin 10p, Dillon 9p, Franklin 9p, Nicoară 7p, Martinic 5p, Silvășan 3p, Jovanovic 3p și Bojovic 3p. La concursul de aruncări de 3 puncte s-a impus Devon Austin (Atlassib Sibiu), care l-a învins în finală pe William Franklin (CSM Oradea).


Sparks, one man show

Unul dintre cele mai așteptate momente ale serii a fost concursul de slam-dunk-uri. Darby, Guțoaia și Josh Sparks au animat publicul cu coșuri extrem de spectaculoase. Primul a sărit peste Virgil Stănescu, iar al doilea l-a folosit pe Smiley pe post de obstacol, în timp ce americanul a reușit o piruetă de senzație, de 360 de grade! Jucătorul lui „U” BT Mobitelco, care i-a luat locul lui Andrei Mandache la All Star Game, a și câștigat competiția, cu maximum de puncte.

Kuti Nandor, MVP la Jr.

Junior All Star Game a fost adjudecat de selecționata A, care s-a impus cu 75-54 în fața selecționatei B. De la învingători Kuti Nandor, baschetbalist legitimat la „U” BT Mobitelco, a fost desemnat MVP, cu 16 puncte și 11 pase decisive. Concursul de trei puncte a fost câștigat Csongor Barabași (BC Mureș Tg Mureș), iar cel de slam-dunk de Sebastian Ionescu, de la clubul Viitorul Cluj.


91.000 de lei, strânși la Balul de Caritate

Marele eveniment a fost precedat de un Bal de Caritate, la care au participat fostele glorii ale baschetului românesc. Au fost puse la bătaie o minge de tenis cu semnăturile lui Djokovic, Nadal și Federer, un tricou cu autograful Gabrielei Szabo, dar și tricouri ale foștilor mari baschetbaliști Niculescu, Brănișteanu, Ermurache, Barna, Vizi sau Cernat. De asemenea, au fost scoase la licitație un tricou și un poster cu semnătura Nadiei Comăneci, precum și câteva mingi Molten Gold. În final, s-au strâns 91.000 de lei. O parte din bani va fi donată Institutului Oncologic din Cluj-Napoca, o parte Centrului de Recuperare – Asociația Autism Transilvania și alta va merge către Alexandru, fiul fostului mare baschetbalist Karoly Takacs, care e grav bolnav.

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter