Sport

Crema karate-ului european se mută la Cluj

Circa 650 de sportivi din 12 țări vor participa, la Cluj-Napoca, în perioada 14-15 decembrie la „Cupa Campionilor Europeni” la karate WUKF, ultimul eveniment din calendarul competițional pe acest an al Federației Române de Karate WKC.

Competiția, ajunsă la ediția a patra, va avea loc în Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca, fiind organizată de FRK WKC și CS Politehnica Cluj-Napoca. „Evenimentul se dorește a fi o încununare a rezultatelor obținute de federație pe plan internațional: locul întâi la Campionatul Mondial de Karate WUKF - Seniori București 2013 (31 țări participante) și locul întâi pe națiuni la recent încheiatul Campionat European de Karate WUKF — Sheffield 2013 (24 țări participante)”, se arată într-un comunicat remis Agerpres.

2013, un an de cotitură pentru karate-ul românesc


Anul 2013 „a reprezentat pentru karate-ul românesc un an de cotitură în care s-a dorit o unificare (...), dar deși conducătorii marilor federații de karate din România au ajuns la o înțelegere preliminară, până în momentul actual nu s-a realizat nimic concret. Cu toate acestea, FRK WKC continuă să meargă pe drumul început în urmă cu mai bine de 15 ani, pe care sportivii și cluburile membre ale acestei federații nu au precupețit niciun efort pentru promovarea imaginii României în lume, aducând glorie țării și ridicând tricolorul românesc pe prima treapta a podiumului”, declară organizatorii.

Obiectiv: locul întâi!


Competiția de la Cluj va aduna la start circa 650 de sportivi din 12 țări. „În speranța că anul 2014 îi va trezi la realitate și pe cei care au menirea să vadă și să recunoască meritele acestor minunați sportivi ce și-au dedicat copilăria sportului pentru a aduce glorie țării, FRK WKC, sportivii, toți membrii acestei federații doresc să încheie anul pe prima treaptă a podiumului în confruntarea internațională ce va avea loc la Cluj, «Cupa Campionilor Europeni», unde un număr de 12 țări și circa 650 de sportivi și-au anunțat participarea”, precizează organizatorii.

Etichete: sportivi karate
Ultimele Stiri
abonare newsletter