Sport

Victor Ponta a dat undă verde pentru candidatura Bucureştiului la EURO 2020

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, marţi, că premierul Victor Ponta "a dat undă verde" pentru candidatura Bucureştiului la găzduirea unor meciuri din cadrul Euro-2020, precizând că vicepremierul Gabriel Oprea a fost desemnat să se ocupe de acest proiect din partea Guvernului.

"Am avut într-adevăr o întâlnire la minister cu domnul Bănicioiu, doamna Carmen Tocală şi colegul meu, Mihalache, care va fi project manager. Sunt bucuros că premierul Victor Ponta a dat verde pentru ca România să continue paşii pentru candidatura la organizarea Euro-2020. Până în 15 aprilie va trebui să întocmim documentele şi apoi să semnăm contractele cu UEFA. Mă bucur că primul ministru a desemnat o persoană foarte riguroasă pentru acest lucru, pe vicepremierul Gabriel Oprea, cu care ne apucăm de treabă. În foarte scurt timp acesta va convoca o întâlnire cu reprezentanţii federaţiei şi ai celor 15 ministere, precum şi instituţiile din subordine. E o muncă grea care sperăm ca în septembrie 2014 să ne aducă bucuria desemnării Bucureştiului ca organizator al CE 2020", a spus Sandu la Dolce Sport.

Oficialul FRF a menţionat că în situaţia în care va câştiga, Bucureştiul va găzdui patru meciuri din cadrul Euro-2020. "În 2020 se organizează în 13 oraşe din Europa pentru că se împlinesc 60 de ani de la prima ediţie. Sunt 13 pachete, unul este destinat stadioanelor cu peste 70.000 de locuri, iar celelate 12 vor avea trei meciuri din grupe şi un meci eliminatoriu din sferturi, optimi şi aşa mai departe. Deci dacă Bucureştiul va obţine organizarea, va avea trei meciuri din grupe şi un meci eliminatoriu, ceea ce este interesant", a spus Mircea Sandu.


Federaţia Română de Fotbal a depus, la 20 mai, candidatura oficială pentru găzduirea de meciuri din cadrul turneului final al Campionatului European din 2020, ce va fi organizat în 13 oraşe europene.

Dosarele de candidatură vor fi depuse până cel târziu la 25 aprilie 2014, iar Comitetul Executiv al UEFA va alege cele 13 oraşe în septembrie 2014.


Pachetele oferite pentru eventualele candidaturi sunt 13, 12 dintre ele cuprinzând trei meciuri din faza grupelor şi unul din optimi sau din sferturi, în timp ce un pachet include semifinalele şi finala. Fiecare ţară desemnată organizatoare poate găzdui meciuri din cadrul Euro-2020 pe un singur stadion. Federaţiile interesate pot prezenta cel mult două candidaturi, una pentru pachetul special şi una pentru pachetul obişnuit şi pot prezenta acelaşi oraş pentru cele două pachete sau două oraşe diferite. Vor fi acceptate şi candidaturi ce includ stadioane în stadiu de proiect, cu condiţia ca lucrările de construcţie să înceapă cel târziu în 2016.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter