Sport

Medalie de bronz pentru România. Claudiu Roşianu, locul trei la CE de tineret de taekwondo

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/22/claudiu-rosianu-taekwondo.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Sportivul român Claudiu Roşianu (categoria -87 kg) a cucerit medalia de bronz la Campionatul European de tineret de taekwondo WTF, competiţie care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute la Chişinău (Moldova).</strong></p>

 

La competiţia din Moldova unde au fost 340 de concurenţi din 42 de naţiuni, România a participat cu 15 sportivi.â


"Mă aşteptam la mai mult, însă sprijinul financiar este aproape inexistent, de la MTS aproape de zero, iar COR ne-a uitat de mult. Spre exemplu, doar pentru jumătate din lot ne-am permis să le luăm echipament de prezentare. La CE tot ne-am mai descurcat să ajungem cu fonduri proprii, însă şansele să concurăm la Campionatul Mondial din iunie de la Pueblo (Mexic) sunt extrem de reduse", a declarat Constantin Apostol, preşedintele Federaţiei Române de Taekwondo WTF.

Preşedintele FR Tekwondo este optimist şi apreciază că România are şanse să se califice cu cel puţin 2 sportivi la JO de la Rio (Brazilia), ba chiar să obţină o medalie. Pe plan internaţional, România a avut în 2012 următoarele rezultate: Feher Zolt (15 ani) a cucerit medalie de bronz la Campionatul Mondial de Juniori din Egipt, Mihăilă Mălina (16 ani) - medalie de bronz la Campionatul European de Tineret din Grecia, Alexandra Gireadă (16 ani) - medalie de bronz la Campionatul European de Tineret din Grecia şi 11 medalii la Campionatele Balcanice (juniori şi seniori) desfăşurate în Bosnia Herţegovina.

abonare newsletter