Sport

Victorie pentru U-BT Cluj-Napoca în primul meci din play-off-ul LNBM

U-Banca Transilvania a câștigat, miercuri seară, primul meci din play-off-ul Ligii Naționale de Baschet Masculin. Meciul s-a terminat 87 la 68 pentru clujeni.

Victorie pentru U-BT/ Foto: U-BT Cluj-Napoca - Facebook Victorie pentru U-BT/ Foto: U-BT Cluj-Napoca - Facebook

 

 


U-BT Cluj-Napoca a început miercuri, 10 aprilie, cursa pentru cel de-al 4-lea titlu consecutiv de campioană a Ligii Naționale. În sferturile de finală ale campionatului, formația lui Mihai Silvășan se va duela cu CS Dinamo București, într-o serie de tipul „cel mai bun din cinci meciuri”.

 


Primele două jocuri din această serie se vor disputa în BTarena miercuri, 10 aprilie, la ora 19:00, și vineri, 12 aprilie, tot la ora 19:00, ambele putând fi urmărite doar pe FRB TV, canalul de YouTube al Federației Române de Baschet.

Programul meciurilor dintre U-BT și Dinamo:


  • Meciul 1 (BTarena): Miercuri, 10 aprilie, ora 19:00, FRB TV
  • Meciul 2 (BTarena): Vineri, 12 aprilie, ora 19:00, FRB TV
  • Meciul 3 (Sala Dinamo): Marți, 16 aprilie
  • Meciul 4* (Sala Dinamo): Joi, 18 aprilie
  • Meciul 5* (BTarena): Duminică, 21 aprilie

Clujenii au revenit după un deficit de 19 puncte

Oaspeții au început bine, cu o diferență de 5-0 și au oferit o replică solidă și neașteptată celor de la U-BT. Chiar dacă gazdele au egalat la 7, Dinamo București a mărit constant ecartul până la unul format din două cifre. Astfel, după primele 10 minute, scorul era 24-10.

Chiar dacă echipa clujeană a mai recuperat din diferență, la pauză, Dinamo conducea cu 46-33.


„Studenții” au avut un alt ritm după întoarcerea de la vestiare și au preluat inițiativa. Chiar dacă erorile nu au dispărut complet, Richard&Co. au pus stăpânire pe joc și au redus treptat ecartul. Grație unui Eddie aflat în zi bună la arncările de la mare distanță, campioana României mai avea de recuperat doar un punct cu 10 minute înainte de final, scor 57-56.

Tot din mâna lui Eddie a venit și aruncarea ce a adus U-BT pentru prima dată în avantaj, în startul celui de-al patrulea sfert. De la acel moment nu s-a mai pus problema învingătoarei. U-BT a defilat spre victorie și și-a adjudecat primul meci al seriei cu Dinamo București cu scorul de 87-68.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Care sunt meciurile din play-off-ul Ligii Naționale de baschet masculin? U-BT Cluj va juca contra Dinamo București.

U-BT Cluj și-a atins obiectivul și a reușit să termine sezonul regulat fără înfrângere

Ultimele Stiri
abonare newsletter