Sport

România este în urna a doua la EURO 2024. Când are loc tragerea la sorți?

Naţionala de fotbal a României a fost confirmată în urna a doua valorică pentru tragerea la sorţi a grupelor EURO 2024.

Naţionala de fotbal a României/ Foto: Echipa națională de fotbal a României - Facebook Naţionala de fotbal a României/ Foto: Echipa națională de fotbal a României - Facebook

 

 


Naţionala de fotbal a României a fost confirmată în urna a doua valorică pentru tragerea la sorţi a grupelor EURO 2024, după ce a câştigat Grupa I a preliminariilor.

 


„Tricolorii” au învins Elveţia cu 1-0 la Bucureşti, marţi seara, terminând neînvinşi campania de calificare. Celelalte echipe din urna a doua, şi pe care România nu le va avea ca adversare în prima fază, sunt Ungaria, Turcia, Danemarca, Albania şi Austria.

Germania, echipa gazdă, Portugalia, Franţa - vicecampioana mondială, Spania, Belgia şi Anglia, vicecampioana europeană, se află în prima urnă, cea a capilor de serie.


CITEȘTE ȘI:
Preliminarii EURO 2024.România a câștigat Grupa I și încheie campania de calificare fără eșec

În urna a treia se numără Olanda, Scoţia, Croaţia (medaliată cu bronz la CM 2022), Slovenia, Slovacia şi Cehia. În ultima urnă valorică se remarcă Italia, campioana en titre a Europei. Celelalte componente sunt Serbia şi Elveţia, precum şi cele trei câştigătoare ale barajelor din Liga Naţiunilor.

Urna 1: Germania (gazdă), Portugalia, Franţa, Spania, Belgia, Anglia;
Urna 2: Ungaria, Turcia, România, Danemarca, Albania, Austria;
Urna 3: Olanda, Scoţia, Croaţia, Slovenia, Slovacia, Cehia;
Urna 4: Italia, Serbia, Elveţia, câştigătoarea play-off-ului A, câştigătoarea play-off-ului B, câştigătoarea play-off-ului C.


Play-off A: Polonia, Ţara Galilor, o echipă dintre Finlanda, Ucraina şi Islanda, Estonia;
semifinale: Polonia (1) - Estonia (4), Ţara Galilor (2) - Finlanda/Ucraina/Islanda (3)

Play-off B: Israel, Bosnia-Herţegovina şi două echipe dintre Finlanda, Ucraina şi Islanda;
semifinale: Israel (1) - Ucraina/Islanda (4)*, Bosnia-Herţegovina (2) - Finlanda/Ucraina (3)*


Play-off C: Georgia, Grecia, Kazahstan, Luxemburg;
semifinale: Georgia (1) - Luxemburg (4), Grecia (2) - Kazahstan (3).

* Dacă Finlanda va fi trasă la sorţi în play-off-ul B, va juca împotriva Bosniei-Herţegovina, fiind cea mai bine clasată echipă, iar oricare dintre Ucraina sau Islanda vor fi repartizate în play-off-ul B şi vor juca împotriva Israelului, cap de serie. Dacă Ucraina şi Islanda sunt ambele trimise în play-off-ul B, Ucraina, mai bine clasată, va juca împotriva Bosniei-Herţegovina, iar Islanda va întâlni Israelul.

Semifinalele vor avea loc pe 21 martie 2024, iar finalele se vor disputa pe 26 martie 2024, echipele câştigătoare urmând să se califice la EURO 2024. Tragerea la sorţi a meciurilor din play-off va avea loc joi 23 noiembrie, la Casa Fotbalului European de la Nyon (13:00, ora României).

Tragerea la sorţi a grupelor turneului final EURO 2024 este programată pe 2 decembrie, la Hamburg, la ora 19:00, ora României.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

România s-a calificat la EURO 2024! A câștigat cu 2-1 partida cu Israel

Peste 30 de suporteri arestați și zeci de răniți în Bulgaria, în urma meciului cu Ungaria din preliminariile EURO 2024

abonare newsletter