Sport

Universitatea Cluj, calificare cu emoții în grupele Cupei României

U Cluj s-a calificat în grupele Cupei României, însă nu fără emoții. Deplasarea la Piatra Neamț a fost extrem de complicată pentru elevii lui Ioan Ovidiu Sabău.

Play-off Cupa României | Ceahlăul P. Neamț - U Cluj 2-4 Play-off Cupa României | Ceahlăul P. Neamț - U Cluj 2-4

 

 


La trei zile după jocul din Superligă de la Sibiu, Universitatea Cluj a început noua ediție a Cupei României în faza play-off-ului, cu o deplasare la Piatra Neamț. 

 


Deschiderea de scor a venit abia în minutul 49, în urma unei faze controversate. Dragoș Tescan a înscris în poarta goală după o ciocnire în 3 între Ianis Stoica și doi adversari, Vișinar și Boison Wynney. Mai mult, Stoica se afla în ofsaid în momentul pasei.

Ceahlăul a egalat în minutul 61, gol cu capul Petkov după o ieșire greșită a lui Plamen Iliev, iar „șepcile roșii” au reintrat în avantaj 20 de minute mai târziu, de la punctul cu var, prin Dan Nistor. Penalty-ul a fost dictat ușor, Ianis Stoica fiind împins de la spate de stoperul Lorenzo Fonseca.


Ianis Stoica a majorat avantajul oaspeților la două minute distanță, execuție frumoasă la colțul lung, iar Patrick Petre a redus din diferență alte două minute mai târziu.

Același Ianis Stoica a stabilit scorul final, 2-4, profitând de o gafă a lui Fonseca.


Al doilea meci în Cupa României la Piatra Neamț

Obișnuită în majoritatea existenței sale cu eșaloanele inferioare, Ceahlăul a avut primele meciuri contra lui „U” spre finalul anilor ’90, când, printre altele, s-a jucat și un meci în Cupa României. Asemenea situației de acum, partida a avut loc la Piatra Neamț și s-a încheiat cu succesul echipei clujene, 2-1.

Ultima întâlnire din fieful Ceahlăului, o amintire spectaculoasă pentru clujeni

Într-o istorie directă care a asigurat Universității Cluj mai multe victorii, dar și eșecuri categorice cum ar fi un 1-5 în luna aprilie a anului 1999, există o amintire specială de la Piatra Neamț. Ultima deplasare sub Pietricica, în 6 decembrie 2014, a adus clujenilor o victorie spectaculoasă, 6-0. În partida care a contat atunci pentru runda a 17-a din Liga 1, Justin Mengolo și-a trecut în cont un hattrick, Vali Lemnaru a semnat o dublă, iar tabela s-a închis cu autogolul lui Răzvan Gorea.


La capătul acelui sezon (2014/2015), Universitatea Cluj a retrogradat din primul eșalon și în Cupa România a disputat finala. Ambele cluburi au intrat într-o perioadă de restructurare de la ultima întâlnire directă, Ceahlăul fiind încă în căutarea revenirii în primul eșalon.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Fanii „U” și primarul Clujului, pregătiți de meciul de foc din Cupa României. Boc: „Toate drumurile duc la Sibiu”

Cupa României va fi adusă la Cluj. Unde va fi expus trofeul

Peste 250 de jandarmi, mobilizați la meciul „U” Cluj - UTA Arad din Cupa României: „Să evite implicarea în conflicte”

abonare newsletter