Sport

Moartea tragică a unui rugbist. Ștefan Stan avea doar 35 de ani și de câțiva ani ducea o luptă infernală pentru supraviețuire

Federaţia Română de Rugby a anunţat, vineri, pe site-ul său oficial, decesul fostului jucător Ştefan Stan la vârsta de 35 de ani, după ce în 2019 suferise un accident rutier grav.

Federaţia Română de Rugby a anunţat, vineri, pe site-ul său oficial, decesul fostului jucător Ştefan Stan la vârsta de 35 de ani, după ce în 2019 suferise un accident rutier grav/ Foto: Rugby Romania - Facebook Federaţia Română de Rugby a anunţat, vineri, pe site-ul său oficial, decesul fostului jucător Ştefan Stan la vârsta de 35 de ani, după ce în 2019 suferise un accident rutier grav/ Foto: Rugby Romania - Facebook

 

 


Federaţia Română de Rugby a anunţat, vineri, pe site-ul său oficial, decesul fostului jucător Ştefan Stan la vârsta de 35 de ani, după ce în 2019 suferise un accident rutier grav.

 


„Federaţia Română de Rugby anunţă cu tristeţe şi cu regret că fostul jucător Ştefan Stan, a încetat din viaţă la vârsta de 35 de ani. Victimă a unui grav accident rutier în 31 august 2019, în urma căruia a suferit leziuni grave ale coloanei, fiind diagnosticat cu paraplegie, în ultimii patru ani Ştefan Stan s-a luptat pentru fiecare zi de viaţă cu tratamente, recuperare şi noi intervenţii chirugicale. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, se menţionează pe site-ul citat.

CITEȘTE ȘI:
Doliu la CFR Cluj! Cea mai înfocată fană a „feroviarilor” A MURIT într-un groaznic accident rutier

Fost component al loturilor naţionale de juniori U18, U19 şi U20 ale României, Ştefan Stan a început rugby-ul la juniorii clubului RC Griviţa, ca în ultimul an de juniorat să evolueze pentru echipa Liceului „Aurel Vlaicu”. La începutul senioratului a plecat în Germania, unde a jucat timp de trei ani la Stusta Munchen, după care a revenit în ţară, pentru o scurtă perioadă, la Timişoara. S-a mutat în Spania pentru a evolua la Jaen, ca apoi să se întoarcă la Bucureşti unde a jucat timp de patru sezoane la Olimpia, după care, pentru perioade scurte de timp a jucat la Pantelimon şi Dinamo.


Ştefan Stan şi-a încheiat cariera de jucător la Sportul Studenţesc, pentru care a jucat ultimul meci în luna mai 2018, în finala Diviziei A, chiar cu RC Griviţa, echipa clubului care l-a format.

În ultima perioadă, componenţii echipei naţionale de rugby a României s-au alăturat campaniei de strângere de fonduri pentru acesta şi în ultimii doi ani au jucat purtând pe echipament, în meciurile oficiale, îndemnul „Donează pentru Ştefan Stan”.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Doliu în fotbalul românesc. A murit Simion Moguț, o legendă a echipei „U” Cluj

Grecia a decretat trei zile de doliu după ce zeci de oameni au murit în naufragiul unei ambarcațiuni cu migranți

Etichete: rugby deces accident
Ultimele Stiri
abonare newsletter