Sport

U-BT Cluj, prima victorie în finala cu CSM Oradea

Campioana U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a obţinut sâmbătă, pe teren propriu, în faţa a 10.000 de fani, prima victorie în finala Ligii Naţionale cu CSM Oradea, scor 80-70 (43-43).

sursă foto Facebook U-BT Cluj Napoca sursă foto Facebook U-BT Cluj Napoca

 

Scorul general este 1-2, iar meciul 4 va avea loc luni, tot în BT Arena.


În primele două dispute ale finalei, CSM Oradea a obţinut două victorii pe teren propriu, cu 79-73, 93-83. 

Meciul 4 va avea loc luni, în BT Arena, iar apoi se va juca câte un meci pe terenul fiecărei echipe, în 25, 28 şi 31 mai. Prima formaţie cu patru victorii acumulate obţine medaliile de aur.


În primul meci, disputat duminica trecută, U-BT a fost învinsă la mare luptă cu scorul de 79-73. Jocul a adus 9 răsturnări de situație, iar pe tabelă s-a consemnat egalitate de 11 ori. În cele din urmă, CSM a gestionat mai bine ultimele minute și a repurtat un rezultat pozitiv. 

Două zile mai târziu, combatantele s-au reîntâlnit pe parchetul Sălii Polivalente din Oradea. CSM a condus în majoritatea timpului, la un moment dat inclusiv cu 16 puncte, și nu a pierdut controlul până la ultimul fluier. Au existat clipe când U-Banca Transilvania a forțat revenirea, dar fără succes. Drept urmare, gruparea lui Cristian Achim a câștigat cu 93-83.


Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania: „În primul rând, vrem să le transmitem suporterilor că nu cedăm. Finala se termină când cineva va câștiga patru meciuri. Evident că deznodământul partidelor de la Oradea nu a fost cel așteptat, voiam minimum o victorie acolo. Mergem mai departe, urmează meciuri pe teren propriu și suntem pregătiți. Cu ajutorul fanilor sperăm să obținem două victorii. Pentru asta ne vom lupta până la final. Trebuie să avem atitudinea corectă și să ne revenim”.

CSM Oradea joacă a şasea finală din istoria sa, având trei titluri în palmares (2016, 2018, 2019). La rândul său, U-BT Cluj se află la a opta finală şi are trei titluri în palmares (2017, 2021, 2022). 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

U BT Cluj-Napoca, victorie clară în primul meci din semifinale cu Rapid București. Silvășan: „Am jucat un baschet de calitate”

U BT Cluj va juca pentru un loc calificant în grupele Basketball Champions League

BASCHET: U BT Cluj a debutat în preliminariile Champions League cu o victorie

abonare newsletter