Social

10.000 arbori vor fi plantaţi în Cluj-Napoca - FOTO

Aproximativ 200 de arbori au fost plantaţi, sâmbătă, pe malul Someşului, în cadrul proiectului Believe România prin care se doreşte plantarea a 10.000 arbori în Cluj-Napoca.

Peste 150 de tineri voluntari au participat sâmbătă dimineaţa la o acţiune de plantare de copaci care a avut loc pe malul Someşului. În total au fost plantaţi aproximativ 200 de arbori din cei 10.000 pe care proiectul Believe România şi-a propus să-i planteze în acest an, la Cluj, în contextul Capitalei Europene a Tineretului – Youth 2015.

„Aici înfiinţăm un mic scuar. S-au plantat patru esenţe de arbori: paltin, tei, stejar şi scoruş - un arbore reprezentativ pentru România, sorbus dacica, de o calitate foarte bună. Echipele care lucrează sunt formate din tineri, ceea ce e foarte bine şi nădăjduiesc că dacă Cel de Sus va da şi ploaie, să prindă toată lucrarea şi să înverzească această mică pată verde. Vom recolora o mare parte din harta Clujului. Acţiunea de astăzi se desfăşoară în parteneriat cu Primăria, care ne-a dat acest loc”, a declarat  Valentin Dan, peisagist şi cadru didactic în cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca.


Marcel Salahoru, persoana de la care a pornit ideea de bază a conceptelor: Believe in Life, Believe in green și Believe in unity, speră ca prin aceste actiuni, inclusiv prin plantarea celor 10.000 de copaci, la Cluj, să genereze unitate între tineri prin promovarea valorilor sănătoase. “Această acțiune desfășurată sub egida Believe este doar un prim pas dintr-un proiec mai mare. Vom face o acţiune peste 2 săptămâni de strângere de gunoaie în oraş, în data de 18 aprilie, sâmbăta la ora 10, apoi dorim să facem, începând cu luna mai, un proiect cultural de masă, la care să participe clujenii care vor să fie parte din realizarea unei opere artistice semnificative, în mijlocul oraşului”, a declarat Marcel Salahoru.

Acţiunea de sâmbătă s-a desfăşurat în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca, Federaţia Share, Direcţia Silvică Cluj şi USAMV Cluj-Napoca.

abonare newsletter