Social

Vaccinarea ar putea deveni obligatorie în SUA

Recenta epidemie de rubeolă din California a pus pe jar autoritățile care vor să schimbe legea de teamă că mai mulți copii se vor îmbolnăvi.

Vaccinarea ar putea deveni obligatorie în SUA Vaccinarea ar putea deveni obligatorie în SUA

În California, vaccinarea copiilor ar putea deveni obligatorie, după recenta epidemie de rubeolă când au fost descoperite 100 de cazuri confirmate. O lege care se află în dezbatere publică prevede faptul că va fi eliminată posibilitatea ca părintele să refuze vaccinarea copilului. Singurele excepții sunt alergiile severe și bolile grave ale copilului.

Potrivit propunerii legislative, părinții nu vor mai avea dreptul să invoce motive personale sau religioase pentru a-și înscrie copiii la școală dacă nu sunt imunizați.


Mississipi și West Virginia sunt singurele state în care vaccinarea este obligatorie, iar California ar deveni al treilea stat dacă va fi introdusă legea aflată acum în dezbatere publică.

“Oamenii încep să realizeze că ei și copiii lor sunt vulnerabili. Nu mai trebuie să așteptăm până când alți copii se vor îmbolnăvi sau vor muri”, a declarat Richard Pan, un pediatru din Sacramento, citat de presa de peste ocean.  


Revenirea rubeolei ca copii în SUA coincide cu tendința tot mai mare a părinților de a refuza vaccinarea copiilor din cauză că vaccinul triplu (reujeolă-rubeolă-oreon) ar fi responsabil de creșterea cazurilor de autism. În ciuda acestor temeri, multe studii științifice serioase au arătat contrariul: autismul nu se face de la vaccinul împotriva rujeolei, rubeolei și oreonului. Studiul respectiv a apărut în SUA în anul 1998 și încă are ecouri.

Potrivit evz.ro, pe fondul acestei isterii, însuși președintele american, Barack Obama, a intervenit și a făcut apel la părinți să își vaccineze copiii. Un mesaj ușor ironic, dar ferm în egală măsură, a fost postat pe Internet și de Hillary Clinton, cea pe care analiștii o dau drept candidat sigur la prezidențialele de anul viitor. „Știința este fără echivoc: Pământul este rotund, cerul este albastru, iar vaccinurile sunt eficiente. Haideți să ne protejăm toți copiii!”, a scris ea. „Bunicile știu cel mai bine”, a adăugat fostul secretar de stat, referindu- se la nepoțelul născut de fiica sa, Chelsea, în septembrie 2014.


În SUA, anul trecut, în 27 de state au fost descoperite 644 de cazuri noi de rujeolă, cel mai mare număr din ultimii 25 de ani. Potrivit presei din Statele Unite, majoritatea celor care au făcut această boală provin din rândul persoanelor nevaccinate.

Ultimele Stiri
abonare newsletter