Social

Adăposturi pentru oamenii străzii la Turda

În cadrul reuniunii Comitetului Local pentru Situații de Urgență de la Turda s-a abordat printre altele și subiectul legat de oamenii străzii și adposturile ce vor fi puse la dispoziție pentru ca aceștia să fie protejați pe perioada gerului.

Serviciul de Asistență Socială de la Turda a încheiat în acest sens un protocol cu spitalul municipal, care va prelua în fază inițială persoanele fără adăpost. Aceștia vor ajunge la unitatea de primiri-urgențe unde li se va face un control medical, după care cei de la SPAS vor fi anunțați pentru a duce persoanele respective în adăpostul situat pe strada Avram Iancu.

De asemenea, o parte din unitățile de învățământ din Turda, patru la număr pot oferi cazare în incinta internatelor dar și o masă caldă pentru cei surprinși în trafic de fenomene meteorologice desosebite.


La Colegiul Tehnic Turda există 100 de locuri disponibile în acest sens, Liceul Emil Negruțiu are 60, Colegiul Dr.I.Rațiu 25, iar Liceul Teoretic Liviu Rebreanu poate oferi 40 de locuri.

Numărul de telefon la care poate fi apelat Centrul Social de Urgență pentru Persoane fără Adăpost de pe strada Avram Iancu este 0264/31.71.72.

Ultimele Stiri
abonare newsletter