Social

Încă un pas spre curăţarea campusul Hasdeu de gunoaie

După ce Monitorul de Cluj a semnalat, în urmă cu aproximativ o săptămână, situaţia gunoaielor împrăştiate în tot campusul Haşdeu, angajaţii UBB fac curăţenie şi iau măsuri pentru remedierea situaţiei.

Ghenele de gunoi şi punctele de colectare a deşeurilor din campusul Haşdeu nu mai arată ca după război din cauza oamenilor străzii şi a persoanelor nevoiaşe care sunt obişnuite să caute în gunoaie. Săptămâna trecută angajații Universităţii Babeş Bolyai (UBB) au instalat gresie și faianță în locurile de colectare a deșeurilor pentru căminele XVI și XVII, ca să fie mai ușor de curățat. Spre începutul week-endului trecut s-au făcut și construcțiile promise de UBB pentru căminele 1-6, însă nu s-au finalizat deocamdată. Angajații instituției au construit numai tubulatura prin care studenții să poată depună deșeurile, însă nu s-au închis portițele. Reprezentanții UBB au declarat că momentan aceasta este soluția, pentru că încă se face colectarea deșeurilor prin portițe.

Pasul următor ar fi instalarea lacătelor și a unui sistem care să prevină spargerea locului de depozitare a deșeurilor: „Serviciul Tehnic al UBB, are în plan să intervină la restul ghenelor, unde momentan colectarea se face prin accesul fiecăruia pe uşa ghenei, motiv pentru care uşa nu poate fi închisă. Soluţia găsită de Serviciul Tehnic este de a executa câte două găuri în pereţi (în dreptul containerelor), de diametru 30-40 cm, prin care să fie aruncat gunoiul, iar uşa să fie închisă cu lacăt şi dispozitiv contra spargerii lui”, au menționat reprezentanţii UBB săptămâna trecută.


Cristina Ungurean, studentă la Jurnalism, FSPAC - UBB, master anul I

abonare newsletter