Social

Povestea clujeanului care plasează plicuri cu bani în oraş

Bărbatul anonim, care plasează plicuri cu bani în diferite zone ale municipiului nostru, a stat de vorbă cu redactorii Monitorul de Cluj. VEZI ce spune el.

Un clujean, care doreşte să-şi păstreze anonimatul, a vrut să dăruiască din puţin lui şi altora. Acesta încasează lunar un venit mediu, şi cu toate acestea vrea să ofere bani şi altor persoane. Donaţiile pe care le face el sunt puţin mai neobişnuite şi par a fi nişte scene desprinse dintr-un film: fără să-l vadă nimeni, plasează plicuri cu bani în diferite puncte ale oraşului şi oferă instrucţiuni celor care găsesc plicul să împartă suma cu o altă persoană nevoiaşă.

Conform bărbatului această iniţiativă i-a venit: “datorită locurilor în care mă aflam la un moment dat. Jobul meu implică multă "deplasare" în oraş”.


Ce feed-back-uri a primit?

Sentimentul că poţi ajuta şi pe alţii este de nedescris. În ceea ce priveşte sentimentele pe care le are bărbatul anonim, acesta a povestit pentru Monitorul de Cluj că: “simt ceea ce, cred, simte orice om normal: pace sufletească şi împăcare cu sine”.

Bărbatul aplică această metodă de a oferi bani şi altor persoane, de doar câteva zile. El şi-a făcut o pagină de facebook, “banicusuflet”, şi într-un timp relativ scurt a reuşit să adune peste 8.200 de like-uri.


Iniţiativa lui este apreciată de foarte multă lume. “În ceea ce priveşte feed-back-uri primite de la oameni sunt diferite. Cele mai variate sunt: de la afiliaţi politici care mă cheamă să îmi "folosesc inteligent imaginea", la hateri care îmi spun câ-s fie tâmpit, fie vândut unor interese obscure, până la oameni care se bucură sincer că pot participa şi ei la asa ceva”, a mai povestit pentru Monitorul de Cluj, bărbatul anonim.

De unde are bani?

În plicuri se găsesc anumite sume de bani. Toate lumea se întreabă dacă este milionar de-şi permite să ofere bani şi altora. Spre uimirea tuturor, bărbatul este un simplu salariat, care are de întreţinut o familie şi are rate la bancă.


 “Până ieri doar din salariul meu (n.red. oferea bani). De ieri au început să vină sumele din plicuri şi de la voluntari. Da, sunt un om normal, cu salariu de om normal, cu rate, cu cheltuieli, cu familie. Milionar sunt doar în cazul în care discutăm de LEI vechi, dar la nivelul acela toţi am fi milionari, nu? :)”, a mai adăugat iniţiatorul campaniei “banicusuflet”.

“Reţeua” se extinde

Această idee de a oferi bani tinde să se extindă şi în alte oraşe din ţară. “Da, iniţial am pornit în Cluj, dar am sperat să se alăture şi alte orase. Ceea ce deja se întamplă:  www.facebook.com/banicusuflet/posts/1443954912519668


Bărbatul încurajează şi pe alţii să dăruiască. “Este o minimă condiţie de respect personal, de bună creştere şi mila omenească să te uiţi şi lângă tine înainte să bagi bucata de pâine în gură. Nu fac altceva decât să reamintesc că nu suntem animale ci suntem o creaţie minunată, creaţi să convieţuim social, nu să ne ucidem unii pe alţii ca animalele şi apoi sa mergem docili la vot”, a concis bărbatul.

 

Etichete: plicuri bani
abonare newsletter