Social

Voluntarii CERT Transilvania au dus pachete familiilor izolate din Apuseni: „Fiecare gest de bunătate contează”

Voluntarii CERT Transilvania sunt din nou alături de familiile din zonele izolate și uitate de lume din Apuseni. În această perioadă, în apropierea sărbătorilor de Paște, voluntarii au pregătit pachete pentru zeci de copii și familii.

Voluntarii CERT Transilvania sunt din nou alături de familiile din Apuseni/ Foto: CERT Transilvania - Facebook Voluntarii CERT Transilvania sunt din nou alături de familiile din Apuseni/ Foto: CERT Transilvania - Facebook

 

 


Voluntarii CERT Transilvania au reușit să aducă zâmbetul pe buzele a peste 100 de familii din munții Apuseni cărora le-au oferit pachete cu alimente și cadouri.


În total, 185 de pachete au fost pregătite și distribuite de voluntari, cu ocazia sărbătorilor.


„Un weekend plin de bucurie dusă de către CERT Transilvania și CERT Junior pe crestele Apusenilor.

Umanitara de Paște 2024: 185 pachete, 150 de copii, 50 de echipaje, 8 trasee, bucurie infinită. Fiecare gest de bunătate contează și împreună putem schimba viețile celor care au nevoie de ajutorul nostru”, au transmis cei de la CERT Transilvania.


Cine sunt cei de la CERT Transilvania?

Asociația CERT-Transilvania, a fost inființată în anul 2009 de un grup de prieteni, pasionați de off-road și motoare puternice cu scopul de a ajuta oamenii aflați în situații dificile, bătrâni necăjiți și copii izolați care locuiesc în zone greu accesibile ale Munților Apuseni. Alături de latura umanitară, membrii asociației urmărește să ofere sprijin comunității prin acțiuni legate de mediul înconjurător și de formarea spiritului civic în rândul tinerilor.

Având logistica necesară, voluntarii intervin acolo unde este mai mare nevoie, prin acțiuni de distribuție alimente, împădurire, ecologizare, intervenție la dezastre, renovare unități de învățământ, încurajarea copiilor din medii defavorizate să își continue studiile.


Ei au în vedere cazuri sociale, familii care trăiesc în zone izolate, la care accesul este dificil sau uneori imposibil fără mașini echipate special.

De asemenea, aceștia se pregătesc intens pentru a fi în măsură să acționam în caz de dezastre naturale, inundații, alunecări de teren, salvări montane și alte situații care presupun accesul dificil în zona afectată.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

CERT Transilvania a plantat 4.000 de puieți în satul Tăuți: „Copiii noștri au sădit o pădure”

Un Crăciun mai fericit pentru locuitorii din Apuseni! Sute de familii, vizitate de voluntarii CERT Transilvania: „Avem bătrâni cărora doar noi le-am trecut pragul”

Ultimele Stiri
abonare newsletter