Social

Adoptă un câine! Sute de patrupezi de la Centrul de Ecarisaj din Cluj, pregătiți pentru a fi adoptați.

În 2023, peste 240 de câini de la Centrul de Ecarisaj din Cluj-Napoca au fost adoptați de clujenii cu inimă mare. Și în acest an, peste 300 de câini sunt pregătiți să fie oricând adoptați.

Sute de câini de la Centrul de Ecarisaj din Cluj-Napoca, pregătiți pentru a fi adoptați/Foto: Dan Tarcea Facebook.com Sute de câini de la Centrul de Ecarisaj din Cluj-Napoca, pregătiți pentru a fi adoptați/Foto: Dan Tarcea Facebook.com

 

 


În prezent, în cadrul Centrului de Ecarisaj din Cluj-Napoca, organizat din cinci adăposturi și două țarcuri exterioare, pot fi îngrijiți un număr de 312 patrupezi. Sute de boxe individuale funcționează în cadrul celor câteva adăposturi din cadrul centrului. 

 


Campania „Adoptă un câine” continuă și în acest an

Potrivit datelor oficiale, anul trecut, prin intermediul activității Centrului de Ecarisaj Cluj-Napoca au fost capturați 270 de câini. Un număr de 245 de câini au fost adoptați, iar alți 35 de patrupezi au fost revendicați de proprietari. 

În decembrie 2023, în adăpost figurau un număr de 318 câini. 


Sute de câini de la Centrul de Ecarisaj din Cluj-Napoca, pregătiți pentru a fi adoptați/Foto: Dan Tarcea Facebook.com

În 2022, din cei 447 de câini comunitari capturați, 137 au fost adoptați de către persoane fizice și 202 de către ONG-uri și trimiși către diverse familii sau în străinătate. 

Scopul Centrului de gestionare a câinilor fără stăpăn constă în stoparea înmulțirii necontrolate a câinilor de rasă comună, prevenirea abandonului și pierderii câinilor, recuperarea câinilor pierduți, promovarea deținerii responsabile a câinilor, siguranța cetatenilor și conditii de bunăstare a animalelor.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Câini fără stăpân ridicați de pe Valea Chintăului

Clujenii încă își abandonează câinii. Se poate repeta la Cluj tragedia din București? Viceprimar: „Aproape 500 de câini capturați din oraș”

abonare newsletter