Social

Părinți FĂRĂ SUFLET! 164 de copii au fost PĂRĂSIȚI în maternități la naștere sau în alte spitale, în jumătate de an.

164 de copii au fost abandonați de către părinți la naștere sau când se aflau la spital, în prima jumătate a anului trecut.

Mulți copii părăsiți în spital / Foto: pixabay.com Mulți copii părăsiți în spital / Foto: pixabay.com

 

 


Un număr de 164 de copii au fost părăsiţi în maternităţi şi în alte spitale, în primele şase luni din 2023. Acest număr este cu 50 de copii mai mic faţă de perioada similară din 2022, conform datelor publicate pe site-ul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA).

 


Dintre aceştia, 121 de copii au fost părăsiţi în maternităţi, 37 în secţiile de pediatrie, iar şase au fost lăsaţi în altă secţie de spital.

Pe de altă parte, în primul semestru al anului trecut au fost externaţi 152 de copii părăsiţi în spitale. Dintre aceştia, 48 s-au reîntors la familiile lor, 10 au fost plasaţi la familii/persoane şi 90 la asistenţi maternali.


Totodată, un copil a fost trimis la un centru de plasament, unul în centru de primire în regim de urgenţă, iar doi copii se regăsesc în alte situaţii, conform datelor ANPDCA. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Clujul are spor natural pozitiv! Peste 7.000 de copii s-au născut în 2023.

A murit Nicolae Miu, un renumit și iubit medic pediatru din Cluj. „Înger al copiilor! A trecut în nemurire cel mai mare pediatru al țării”.

abonare newsletter