Sănătate

România, țara cu cei mai mulți morți de Covid-19 DIN LUME, în ultimele 7 zile

România a ajuns pe primul loc din lume la numărul de morți cauzate de Covid-19 în ultimele 7 zile. Spitalele sunt „sufocate” de bolnavi.

 

Dumitru Cornel Vilcu, profesor universitar al UBB și membru activ al comunității civice din Cluj, a postat pe rețelele de socializare o statică privind mortalitatea din cauza Covid-19. 


 

Statistica a fost realizată de statista.com, o companie germană specializată în date de piață și consumatori. Potrivit acestei statistici, România a ajuns să fie prima țară din lume la numărul cazurilor de morți cauzate de Covid-19, raportate în ultimele 7 zile. 


Statistica arată că în ultimele 7 zile au fost 1700 de morți în România, iar rata deceselor pe milion a ajuns la 87,83 - cea mai mare rată de mortalitate, la nivel mondial. 

După România se situează West Bank and Gaza (71,29 morți pe milion), Bulgaria (70,67 morți pe milion), Bosnia și Herzegovina (58,16) și Moldova (55,31 morți pe milion). 


România a depășit pragul de 40 de mii de morți Covid-19

România se află într-o criză sanitară extremă, spitalele sunt depășite de situație din cauza lipsei spațiului, iar medicii copleșiți de oboseală și numărul imens de pacienți. 

În spitalele din țară sunt internate 17.141 persoane infectate cu Covid-19, dintre care 1.667 se află la ATI în formă gravă. Valul 4 a devenit necruțător și în ceea ce privește minorii. Din totalul pacienților internați în spitale, 428 sunt minori internați pe secții normali și 39 sunt minori internați la ATI.


Astăzi, 12 octombrie, România a depășit pragul de 40 de mii de morți Covid-19 de la începutul pandemiei. Ultimul raport a arătat că în 24 de ore au murit 442 de bolnavi de Covid-19, două fiind înregistrate la tineri cu vârste între 20 și 29 de ani. Totalul morților de Covid-19 este de 40.071.

Foto: Dumitru Cornel Vilcu


CITEȘTE ȘI:

Cât costă tratarea unui bolnav de COVID-19, internat la ATI? Statul plătește sume colosale

 

Răzvan Cherecheș: „Vaccinații, lăsați liberi. Toată Poliţia trebuie mobilizată, să verifice certificatul verde”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter