Sănătate

Răzvan Cherecheș, AVERTISMENT pentru toți românii: „Varianta DELTA va fi predominantă din august”

Răzvan Cherecheș, profesul de sănătate publică de la UBB, a anunțat că varianta DELTA urmează să fie predominantă și în țara noastră.

Cherecheș estimează că din luna august această variantă nouă de coronavirus va fi dominantă în România, iar cazurile vor crește și mai mult în momentul în care elevii se întorc în bănci.

 


Specialistul UBB le-a recomandat tuturor românilor să se vaccineze pentru a nu avea parte de complicații în cazul infectării și a dat câteva exemple din Europa.

 


„Sunt trei țări, Marea Britanie, Israelul și Rusia, în care avem creșteri semnificative. Diferența cea mai mare între Rusia, Marea Britanie și Israel este de rata de vaccinare, în sensul că în Marea Britanie și Israel este semnificativ mai mare, și se vede. Numărul de persoane de persoane internate sau decedate e extrem de mic, în timp ce în Rusia numărul de decese a crescut semnificativ. Rata de vaccinare va face și la noi diferența, între cît se vor aglomera saloanele ATI și câte persoane vor muri”, a explicat expertul.

Clujul, ferit de varianta Delta

Conform spuselor lui Cherecheș, la Cluj varianta Delta nu ar trebui să creeze mari probleme, deoarece există un număr mare de persoane vaccinate.


„Creșterea numărului de cazuri va fi inegală pentru că în județele în care avem o rată de vaccinare mare, impactul va fi mult mai mic. În județele cu rată de vaccinare mică se va vedea diferența. Din nefericire, exact județele cu rată de vaccinare mică sunt județele în care se testează puțin”, a mai adăugat expertul.

Cherecheș se așteaptă ca noua variantă Delta să afecteze toți membri unei familii

„Am cunoscut situații în care într-o familie doi membri au făcut infecția și doi nu s-au infectat. Cu tulpina Delta așa ceva nu există. Dacă s-a infectat un membru al familiei, se infectează toți”, a mai spus profesorul de sănătate publică.

Ultimele Stiri
abonare newsletter