Sănătate

Platoul de beton de la centrul drive-thru, un „cuptor imens”. Medicii rezistă 7 zile din 7, chiar și pe caniculă

Canicula se face simțită și la centrul de vaccinare drive-thru, amenajat la Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca. Platoul din beton devine un „imens cuptor”, după masă.

 

 


Florin Moroșanu, voluntar la centrul de vaccinare drive-thru din Cluj-Napoca, a mărturisit prin ce chinuri trebuie să treacă personalul medical care administrează vaccinul anti-COVID-19, pe perioada caniculei. 

 


Ceea ce se întâmplă în timpul procesului de vaccinare este caracterizat prin cuvintele „căldură mare” și „rezistență”, după spusele voluntarului. 

Deși în fiecare cort de la centrul de vaccinare drive-thru există câte un aparat de aer condiționat, acesta nu face față, iar platoul din beton al Sălii Sporturilor devine un adevărat „cuptor”:


„A mai trecut o săptămână la Drive Through Cluj. Cuvintele care sintetizează cel mai bine ultimele zile sunt: căldură mare și rezistență.
Platoul sălii din beton devine după masa un imens cuptor. În fiecare cort este câte un aparat de aer condiționat dar acestea pur și simplu fac față cu greu. După ora amiezii, să respiri prin masca filtrantă e greu pentru că de sus bate soarele iar din beton căldura adunată până atunci. Iar noi suntem la mijloc”, a spus voluntarul Florin Moroșanu.

„Udătorii”, bucuria voluntarilor de la drive-thru

Florin Moroșanu a explicat că locul cel mai răcoros de la centrul de vaccinare drive-thru este chiar locul „interzis”, anume mașina frigorifică în care sunt stocate vaccinurile anti-COVID-19 Pfizer BioNTech.


Totuși, salvarea voluntarilor și a personalului medical sunt „udătorii”, după cum îi numesc ei. Mai exact, „udătorii” sunt spălătorii de drumuri.  

„Cel mai răcoros loc este în mașina frigorifică unde sunt ținute vaccinurile, dar acolo nu este loc să stai. Mai vânăm câte un nor pe cer dar... sunt tare răruți. Bem apa, multa apa. Bucuria mare este când vin «udătorii», mașinile care uda străzile. Fără vizitele lor cred că ar fi fost de-a dreptul imposibil. Mulțumim mult de tot colegilor din Primărie pentru ajutor”, a mai spus Moroșanu. 


În timpul caniculei este extrem de dificil pentru voluntari, dar și în această perioadă de instabilitate atmosferică, resimțită în ultimele zile. Când furtunile năpusteau peste Cluj-Napoca, corturile „burau pe sus”, cu tot cu personalul medical în ele, spune Moroșanu. 

Cu toate acestea, medicii continuă să vaccineze acolo de la 8 dimineață până la 8 seara în fiecare zi. 

„Și, când nu e foarte cald, vin niște furtuni de ai senzația ca ne zboară corturile pe sus, cu tot cu noi în ele. Totuși, în aceste condiții deloc ușoare niște medici și asistente își fac treaba în continuare la fel de profesionist, de la 8 dimineața la 8 seara. În ultima saptamana au fost administrate peste 2.000 vaccinuri iar eu sunt foarte mândru de aceasta echipă încăpățânata”, a mai mărturisit voluntarul Florin Moroșanu. 

CITEȘTE ȘI:

Haz de necaz la vaccinarea drive-thru: Doi clujeni au rămas fără benzină

 

Fobia de ace, întâlnită des la bărbații vaccinați la drive-thru Cluj: „A venit cu acul de acasă”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter