Sănătate

VACCINAREA anti-COVID la copii începe de săptămâna viitoare în România! Când încep programările pe platformă?

Săptămâna viitoare începe vaccinarea copiilor cu vârste între 12-15 ani, a anunțat șeful campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

 

Platforma de vaccinare se actualizează zilele astea, astfel încât copiii să fie programați în contul părinților pentru a putea fi vaccinați.


 

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a autorizat vineri utilizarea vaccinului anti-COVID-19 de la Pfizer/BioNTech pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, devenind primul vaccin autorizat pentru a fi administrat adolescenţilor.


„Vom fi pregătiți să demarăm această etapă de vaccinare de săptămâna viitoare. Luni sperăm ca platforma să fie pregătită să poată fi programați copiii din contul părinților", a declarat Valeriu Gheorghiță.

Doctorul Valeriu Gheorghiță a precizat că schema de vaccinare este aceeași, două doze în intervalul de 21 de zile.


În acest moment, peste 4 milioane de români s-au vaccinat anti-COVID iar campania de vaccinare continuă.

„Sunt aproape 4,3 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză, ceea ce înseamnă 840.000 - 850.000 de persoane vaccinate în fiecare lună cu cel puțin o doză. Este greu de exprimat dacă este mult sau este puțin, dar pot să vă garantez că, alături de echipa mea, am făcut tot ce ține de noi pentru buna desfășurare a campaniei de vaccinare", a mai spus dr. Gheorghiță.


CITEȘTE ȘI:

BREAKING NEWS. Copiii de 12-15 ani se pot vaccina cu Pfizer. Când începe imunizarea în România?

Ultimele Stiri
abonare newsletter