Sănătate

BREAKING NEWS. Copiii de 12-15 ani se pot vaccina cu Pfizer. Când începe imunizarea în România?

Vaccinare copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani poate începe în Europa și în România. Vaccinul Pfizer a fost aprobat de Agenția Europeană pentru Medicamente.

 

 


Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a autorizat vineri utilizarea vaccinului anti-COVID-19 de la Pfizer/BioNTech pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, devenind primul vaccin autorizat pentru a fi administrat adolescenţilor.



„Aşa cum era prevăzut, comitetul pentru medicamente de uz uman din cadrul EMA a autorizat astăzi utilizarea vaccinului Pfizer/BioNTech pentru adolescenţi de la 12 la 15 ani”, a declarat Marco Cavaleri, responsabil cu strategia vaccinală a EMA, cu prilejul unei conferinţe de presă.


Vaccinul Pfizer este primul vacccin care primește autorizație din partea EMA pentru imunizarea oamenilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani. Deja a fost autorizat acest ser pentru vaccinare copiilor în Canada și Statele Unite.

Copiii care au împlinit 12 ani vor primi tot două injecții, cu aceeași concentrație ca adulții.


Pfizer oferă imunitate 100% față de COVID-19 pentru această grupă de vârstă. Chiar dacă majoritatea copiilor dezovoltă simptome ușoare COVID-19, ei pot transmite virusul foarte ușor.

Autoritățile din România au declarat că po începe vaccinarea copiilor la începutul lunii iunie, dacă acest vaccin Pfizer va fi aprobat de EMA pentru categoria de vârtsă 12-15 ani.


CITEȘTE ȘI:

Pfizer garantează siguranță și eficacitate de 100% a vaccinului pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani

Ultimele Stiri
abonare newsletter