Sănătate

Cluj-Napoca are aproape 50% din populație vaccinată! Câți clujeni trebuie să se vaccineze pentru a se atinge pragul?

Cluj-Napoca se apropie de o rată de vaccinare de 50%, a anunțat miercuri Emil Boc. În acest moment, 47,35% din populația orașului este imunizată cu prima doză de vaccin.

 

 


Pentru a se atinge rata de vaccinare de 50%, edilul a spus că mai este nevoie de 7.588 de persoane vaccinate, lucru care ese foarte posibil să se întâmple imediat, având în vedere că merge foarte bine campania de vaccinare în oraș.

 


Campania de vaccinare, un adevărat succes în Cluj-Napoca

Începând cu data de 1 iunie, se va organiza un nou maraton de vaccinare la Spitalul Militar din Cluj-Napoca va funcționa 24/24 h, pentru imunizarea anti-COVID, cu serurile Pfizer - BioNTech sau Johnson&Johnson.

Primul maraton de vaccinare organizat la Spitalul Militar din Cluj-Napoca a avut loc în perioada 4 - 11 mai, iar programarea nu a fost necesară pentru imunizare. În acel interval, au fost imunizate 3.402 persoane, dintre acestea, 821 prezentându-se la vaccin pe timp de noapte.


Numărul celor vaccinați la Cluj nu îl depășește cu mult pe cel al persoanelor vaccinate la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” din Bucureşti, acolo unde, în aceeași perioadă, s-au vaccinat 3.863 persoane.

De asemenea, centrul de vaccinare drive-thru, amenajat la Sala Sporturilor din Cluj-Napoca este disponibil pentru toți clujenii care doresc să se vaccineze direct în mașină cu Pfizer, fără a avea nevoie de programare.


Nu în ultimul rând, sunt centrele de vaccinare din municipiu la care te poți iuminiza, însă acolo ai nevoie de o programare dar avantajul este că poți alege serul cu care vrei să te iumnizezi.

Premierul Florin Cîțu a spus că primul concert va fi organizat în București, deoarece Capitala are cea mai mare rată de vaccinare. Cu toate acestea premierul a specificat că se vor organiza concerte în toate orașele care vor atinge rata de vaccinare de 50%, unul dintre ele fiind Cluj-Napoca.


Primarul Emil Boc este încrezător în organizarea evenimentelor, dar a subliniat de multe ori că acest lucru se poate întâmpla doar cu o campanie de vaccinare de succes.

CITEȘTE ȘI:

Emil Boc: „Sunt șanse mari ca Untold să aibă loc în august, cu un număr mare de persoane”. Condiția: vaccinarea

Ultimele Stiri
abonare newsletter