Actualitate

Emil Boc: „Sunt șanse mari ca Untold să aibă loc în august, cu un număr mare de persoane”. Condiția: vaccinarea

Emil Boc a declarat că rata de vaccinare în Cluj-Napoca este foarte aproape de 50%. În acest context, este foarte probabil ca festivalul Untold să aibă loc în această vară, precum și alte evenimente private, cum ar fi nunți și botezuri.

 

 


Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat, miercuri, la începutul ședinței de Consiliu Local, că există șanse mari ca evenimente precum festivalul Untold să aibă loc în august ori cel târziu în septembrie. Acest lucru se datorează numărului mare de persoane vaccinate la Cluj, municipiul fiind foarte aproape de a atinge o rată de vaccinare de 50% a populației.

 


„Suntem în scenariul verde. De la 1 iunie vor fi alte măsuri de relaxare, care vor fi anunțate mâine sau poimâine de premier. De la 1 iulie se vor introduce alte măsuri, iar de la 1 august, altele. Suntem aproape de o viață fără restricții”, a spus, miercuri, Emil Boc.

Evenimentele „se vor multiplica”

Edilul a anunțat astfel, că tot mai multe evenimente publice și private vor avea ca și condiție vaccinarea, iar făcând referire la concertul-pilot organizat de Opera din Cluj-Napoca, a precizat că „acest gen de evenimente se vor multiplica”.


„Sunt șanse mari ca Untold să aibă loc. Se pare că toate lucrurile merg în această direcție, iar în august sau septembrie se va putea participa la festival în număr foarte mare, dar condiția pentru acest lucru rămâne vaccinarea”, a explicat edilul.

Boc a mai spus că în aceste condiții, și alt tip de evenimente private precum nunți sau botezuri vor avea loc în următoarea perioadă, însă, „totul depinde de gradul de vaccinare”.


Edilul clujean a făcut cu această ocazie apel la responsabilitate, prin respectarea regulilor ce impun purtarea măștii acolo unde este necesar, distanțarea socială, igiena și, „evident vaccinarea, care este cea mai importantă cale de a ieși din pandemie”.

Clujul, pe primul loc la vaccinare

Clujul este în continuare pe primul loc la vaccinare în țară, a anunțat primarul clujean, procentul clujenilor vaccinați cu prima doză de ser fiind de peste 47% și deci, în curând, se va atinge rata de vaccinare de 50% a populației din municipiu.


Totodată, Emil Boc a precizat că Uniunea Europeană a anunțat ca din luna iunie va fi operabil certificatul verde de vaccinare european, iar odată ce oamenii vor avea ambele doze efectuate și 10 zile de la administrarea rapelului, vor putea circula în UE unde doresc, fără a le fi impusă carantina.

„E un avantaj uriaș, să profitați de el”, a îndemnat Boc.

CITEȘTE ȘI:

Emil Boc despre organizarea Untold și Electric Castle: „Dragi festivalieri, vă rugăm să vă vaccinați! Vaccinarea reprezintă pașaportul direct de intrare”

Ultimele Stiri
abonare newsletter