Sănătate

FOTO. Bătrână de 100 de ani din Cluj, vaccinată anti-COVID: „Toată lumea să o facă. Nu știu de ce se feresc unii”

O bătrână de 100 de ani din județul Cluj îi încurajează pe alți oameni să se vaccineze împotriva COVID-19, după ce ea s-a imunizat marți. Medicii i-au oferit un buchet de flori, o ciocolată și o felicitare pentru că reprezintă un bun exemplu pentru alții.

 

 


Maria Ludușan, o femeie de 100 de ani din Tureni, județul Cluj, s-a vaccinat împotriva COVID-19 cu serul Moderna. O echipă mobilă de la Spitalul Militar Cluj-Napoca s-a deplasat acasă la ea și a vaccinat-o. 

 


Ea îi încurajează pe tineri să facă la fel: „Tineretul de azi să se vaccineze, ca să trăiască. Al lor e viitorul!”

Maria Ludușan a împlinit 100 de ani pe 26 februarie și spune că Dumnezeu i-a dat sănătate. Femeia a prins al Doilea Război Mondial, a fost văduvă de război și recunoaște că nu a avut o viață ușoară. Astăzi, a ajuns la 100 de ani și, la vârsta ei, mănâncă orice și se roagă mult, atât pentru ea cât și pentru fiica și ginerele care locuiesc cu ea.


Maria Ludușan are doar o operație la apendicită din tinerețe, iar de puțin timp și-a rupt un picior și are o tijă. În rest, nu a fost prea bolnavă de-a lungul vieții sale. „O mai dor mâinile și picioarele, și ia medicamente pentru inimă și tensiune, dar în rest nu se plânge. Este lucidă și a vrut să se vaccineze împotriva COVID-19”, spune echipa de la centrul de vaccinare. 

„Tineretul de azi să se vaccineze, ca să trăiască. Al lor e viitorul în față. Nu știu de ce se feresc de vaccin, că eu m-am vaccinat acuma și nu am simțit nimic, nu doare de fel. Toată lumea să meargă să se vaccineze”, a spus doamna Maria, după ce a primit doza de vaccin. 
„Dumnezeu sfântul mi-o dat atâția ani. Dacă vrea să mă ție, trebuie să trăiesc, ce să fac!? Nu m-am gândit la anii ăștia niciodată. Am fost șase frați și am rămas singura care mai trăiește, restul or murit”, a povestit doamna Maria. 


Maria Ludușan a primit un buchet de flori, o felicitare și o cutie de ciocolată din partea medicilor de la Spitalul Militar pentru că reprezintă un bun exemplu pentru cei din jurul său. 

CITEȘTE ȘI:


Cel mai curajos din Gherla: s-a VACCINAT la 105 ani! A avut emoții, dar nu a simțit nimic.

 

Cea mai bătrână femeie din România este din Cluj! Câți ani are

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter