Sănătate

Clujul primește din nou doar puțin peste 9.000 de doze de vaccin Moderna. Clujenii nu preferă vaccinarea cu acest ser

9.600 de doze de vaccin Moderna vor ajunge duminică, 25 aprilie, la Cluj. Vaccinurile fac parte dintr-o nouă tranșă de 76.800 de doze care va fi primită în România.

 

 


9.600 de doze de vaccin Moderna vor ajunge duminică, 25 aprilie, la Centrul Regional de Depozitare Cluj. Vaccinurile vor fi distribuite pe cale terestră și fac parte dintr-o nouă tranșă de vaccin produs de compania Moderna, în număr de 76.800 de doze.

 


Dozele de vaccin vor fi distribuite, după cum urmează:

-Centrul Național de Stocare București: 36.000 doze;


-Centrul Regional de Depozitare Cluj: 9.600 doze;

-Centrul Regional de Depozitare Brașov: 14.400 doze;


-Centrul Regional de Depozitare Craiova: 4.800 doze;

-Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 12.000 doze.


Până în prezent, România a primit în total 560.400 de doze de ser Moderna, 395.601 fiind deja utilizate pentru imunizarea populației. În țara noastră, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, periodic, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației, a anunțat Grupul de comunicare al Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19.

O altă tranșă de vaccin Moderna a fost primită la Cluj la finalul lunii martie, atunci când numărul dozelor era aproximtiv același. Prefectul județului, Tasnadi Szilard, declara luna trecută pentru monitorulcj.ro, că majoritatea fluxurilor din Cluj utilizează vaccinul Pfizer: „Așa sunt solicitate, având în vedere și faptul că sunt puține fluxuri de Moderna, care în curând vor termina cu vaccinarea și vor rămâne și mai puține, dar vor fi. Majoritatea fluxurilor vor fi de Pfizer”.

CITEȘTE ȘI

E oficial! NU putem alege între vaccinul Pfizer sau Moderna! Medicii decid cu ce ser vor face imunizarea.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter