Sănătate

Un centru de vaccinare „drive-thru” se deschide la Sala Sporturilor. Boc: „COVID va deveni o gripă banală prin vaccinare”

Un centru de vaccinare „drive-thru” anti-COVID-19 se va deschide la Sala Sporturilor în Cluj-Napoca luni, 26 aprilie, anunță primarul Emil Boc. Clujenii se vor vaccina direct din mașină.

 

 


Începând de săptămâna viitoare, luni, 26 aprilie, se vor deschide încă cinci centre de vaccinare anti-COVID-19 și unul de tip „drive-thru” pe Platoul Sălii Sporturilor:

 


„Clujul este pe primul loc în România la vaccinare. Asta arată un grad înalt de responsabilitate civică. 125.000 de persoane dintre cele vaccinate sunt din municipiul Cluj-Napoca. Sunt convins că va crește în continuare numărul acesta. De luni avem alte 5 centre de vaccinare deschise. Azi am primit aprobarea pentru un centru drive-thru, adică mergi ca la McDonald's și te vaccinezi. Acesta va fi amenajat, cel mai probabil de luni, pe Platoul Sălii Sporturilor”, a anunțat Emil Boc.

„Prin vaccinare transformăm COVID într-o gripă banală”

Rata incidenței cazurilor de COVID-19 în municipiul Cluj-Napoca este într-o continuă scădere. Acest lucru arată că orașul „e pe o traiectorie bună”, iar cetățenii sunt responsabili, susține primarul Emil Boc. Cu toate acestea, există multe sectoare economice încă „la terapie intensivă”:


„Suntem la 4,51 infectări la mie, o scădere constantă, ceea ce arată că oamenii sunt responsabili. Cu ajutorul cetățenilor suntem pe o traiectorie bună, care ne duce la o revenire cât mai aproape de normalitate. Trebuie să accelerăm testarea și vaccinarea. Am reușit să coborâm rata de infectare fără carantină, am demonstrat că se poate ce alții nu au reușit. Cheia sunt clujenii, sistemul medical de aici. Sunt multe sectoare economice «la terapie intensivă», care au nevoie de revenire pentru plata salariilor și păstrarea locurilor de muncă”, a adăugat Boc.

Edilul susține că singura cale prin care putem reveni la normalitate este vaccinarea și că prin aceasta vom putea transforma virusul într-o „gripă banală”.


„Trebuie și o dezbatere cu sistemul educațional pentru a susține prin educație vaccinarea anti-COVID-19. Prin orice mijloc aveți, dragi clujeni, promovați vaccinarea. E calea sigură de a depăși această pandemie și de a transforma COVID-19 într-o gripă banală. Vrem să avem evenimentele cunoscute la Cluj, de la TIFF la Untold, Electric Castle și Jazz in the Park, vaccinați-vă, pentru că aceasta este calea directă. (...) Trei mari probleme a avut umanitatea: război, foamente și pandemii. Pe aceasta din urmă o putem combate doar prin știință și conștiință, cum zicea Iuliu Hațieganu. La fel e și cu vaccinarea.”, punctează primarul municipiului Cluj-Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter