Sănătate

Vaccinul Johnson & Johnson ar putea fi sau nu aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului. Când se ia decizia?

Atât Europa, cât și Statele Unite ale Americii nu utilizează momentan vaccinul anti-COVID de la Johnson & Johnson, din cauza efectelor adverse des întâlnite. Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) urmează să se pronunțe în privința situației.

 

 


Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunţat că îşi va da marţi avizul cu privire la vaccinul Johnson & Johnson contra Covid-19. Utilizarea acestuia este suspendată momentan în Statele Unite şi în Europa din cauza apariţiei de cheaguri rare de sânge.

Conferință de presă pentru evaluarea siguranței

EMA, care are sediul la Amsterdam, a subliniat vineri într-un comunicat că va organiza pe 20 aprilie o „conferinţă de presă online despre concluziile privind evaluarea siguranţei” acestui vaccin cu doză unică.


Autorităţile sanitare americane au recomandat marţi „o pauză” în folosirea serului de la Johnson & Johnson cu scopul de a analiza apariţia cazurilor grave de cheaguri de sânge la mai multe persoane în SUA.

O suspendare prelungită

Această suspendare a fost prelungită a doua zi cu cel puţin o săptămână, după ce un grup de experţi a afirmat că este nevoie de mai mult timp pentru a analiza această situaţie.


Compania farmaceutică americană Johnson & Johnson a declarat la rândul său marţi că „a luat decizia de a întârzia implementarea” vaccinului său împotriva Covid-19 în Europa după recomandarea unei „pauze” în folosirea sa în SUA.

O persoană a murit de tromboză în SUA după ce a primit acest vaccin, a anunţat marţi un responsabil al Agenţiei Americane a Medicamentelor (FDA).


Şase femei au dezvoltat cazuri grave de cheaguri de sânge în asociere cu niveluri scăzute de trombocite după ce a primit Johnson & Johnson, au fost înregistrate în Statele Unite.

Ultimele Stiri
abonare newsletter