Sănătate

Mărturii cutremurătoare dintr-un spital COVID: „Trei sferturi dintre pacienții care NU sunt la ATI fac forme GRAVE”

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a postat azi un videoclip live, prezentând situația din spitalele pentru COVID-19, ca reacție la cei care au protestat împotriva restricțiilor.

 

 


Emanuel Ungureanu, deputat USR, a făcut azi o vizită la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din capitală, unde a surprins, printr-un videoclip, mai multe momente și mărturii cutremurătoare din partea personalului, dar și din perspectiva pacienților.

Doar reacții negative. „Sunteți inconștienți, ca să nu zic altcumva”

Fiind un video live pe Facebook, oamenii au putut comenta în timp real. Majoritatea reacțiilor au fost negative, acuzându-l pe deputat că ar fi regizat videoclipul.


„Cei care scriu aici că totul e regizat sunt inconștienți, ca să nu zic altcumva. Am avut rude care au avut COVID, chiar eu am avut , este o boală cumplită, încă necunoscută, o boală cu care luptă în prima linie personalul din spitale cu foarte multă trudă. Am filmat aceste cadre pentru a ridica respectul oamenilor pentru acești eroi.” a răspuns acestora Emanuel Ungureanu.


Saloane pline, tuburi de oxigen și mărturii cutremurătoare

Printre unele mărturii, s-au remarcat cuvintele unei asistente, care a explicat cum a trecut pentru ea și restul personalului ultimul an.

„Tot timpul când zicem că s-a întâmplat ceva anul trecut, de fapt s-a întâmplat acum doi ani. De anul trecut încoace nu s-a întâmplat nimic, decât din nou și din nou același lucru; în fiecare zi, la muncă, efort și oboseală cel puțin dublu ca înainte, după care mergem acasă, unde nu mai suntem în stare de nimic. Totul e intens, haotic, deoarece în mod constant cel puțin trei sferturi dintre pacienții care nu sunt la ATI sunt în forme grave, așadar au nevoie de îngrijire permanentă.


Saloanele sunt pline în stânga și în dreapta, nu mai avem loc să luăm nimeni, să nu mai vorbim despre ce este la ATI.” a explicat asistenta.

„Respect și încredere pentru infirmierele, asistentele, medicii, brancardierii, registratorii, personalul tehnic, pentru TOȚI cei care luptă cu profesionalism, cinste și dedicare în spitalele din România. Ei sunt EROI, nu asasini! Ne înclinăm cu respect, noi, oamenii României normale. Suntem cei mai mulți!” a scris deputatul, pe pagina de Facebook.

Ultimele Stiri
abonare newsletter