Sănătate

Listele de așteptare la vaccinare, interminabile! Peste 62.000 de persoane înscrise la Cluj

Peste 62.000 de persoane s-au înscris pe listele de așteptare la vaccinarea anti-COVID-19, în centrele de vaccinare din Cluj. Cum funcționează listele de așteptare?

 

 


Listele de așteptare la vaccinarea în centrele din județul Cluj sunt arhipline. Luni dimineață, în jurul orei 09:00, 62.372 de persoane au fost înscrise pe liste de așteptare în județ.

 


Doar în municipiul Cluj-Napoca, aproape 40.000 de persoane din cele 62.000 s-au înscris pe liste de așteptare, potrivit datelor de pe platforma de vaccinare. Mai exact, 39.554 de clujeni sunt dornici să se vaccineze împotriva COVID-19  cel mai repede.

Cum funcționează vaccinarea din etapa a treia și listele de așteptare?

Începând de luni, 15 martie, au fost introduse listele de așteptare pentru vaccinarea populației generale. Beneficiarul are posibilitatea să se programeze la vaccinare, iar dacă nu există locuri disponibile în centrul ales, poate opta pentru înscrierea pe lista de aşteptare aferentă centrului respectiv.


Ulterior, locurile libere dintr-un anumit centru de vaccinare vor fi disponibile doar pentru persoanele înscrise în lista deschisă pentru acel centru, cu respectarea prioritizării: 75% persoane din cadrul populaţiei cu risc şi 25% lucrători din domenii esenţiale, iar în centrele în care rămân locuri libere vor putea să se programeze persoanele din etapa a III-a.

Toate persoanele de peste 16 ani se pot vaccina

Campania de vaccinare din România a intrat de luni, 15 martie 2021, în etapa finală, cea de-a treia, care va fi deschisă tuturor persoanelor care au împlinit 16 ani și care doresc să se vaccineze. În localităţile cu rata de infectare de peste 4,5 la 1.000 de locuitori, a început vaccinarea propriu-zisă a persoanelor care s-au programat deja.


Pentru restul, vor fi alcătuite liste de așteptare. Oamenii se pot înscrie pe platforma națională de vaccinare sau prin intermediul call-center-ului. Autoritățile au deschis succesiv listele de așteptare, pe județe (luate în ordine alfabetică), începând cu dimineața zilei de 15 martie 2021, ora 09:00. Au existat trei intervale orare pentru deschiderea listelor. Clujul a figurat în primul dintre ele.

CITEȘTE ȘI:


Se deschid 13 fluxuri noi de vaccinare cu Pfizer BioNTech în Cluj

 

46.800 de doze de vaccin Pfizer ajung la Cluj, azi! Când începe vaccinarea?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter