Sănătate

4.532 de români din etapa a III-a s-au vaccinat mai repede. Clujenii sunt și ei în „topul rușinii”

O investigație a celor de la Recorder scoate în evidență mai multe nereguli în campania de vaccinare.

 

 


Conform jurnaliștilor de la Recorder, până la data de 5 martie peste 4.532 de persoane din etapa a III-a au sărit peste rând și s-au băgat în față la vaccinare.

Cele mai mari probleme au fost depistate la Spitalul  Municipal Rădăuți, acolo unde 515 persoane s-au vaccinat mai repede. Locul secund în „topul rușinii” este ocupat de Centrul Militar Casa Armatei din Focșani, acolo unde 514 oameni s-au vaccinat înainte să le vină rândul.


Nereguli mari au fost descoperite și la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, fiind descoperite 405 persoane vaccinate înainte de termen.

Clujul iese în evidență cu centrul de vaccinare de la Școala „Iuliu Hațieganu”

La centrul de la „Iuliu Hațieganu” s-au vaccinat peste 100 de clujeni care ar fi trebuit să o facă doar în etapa a 3-a. România are până la ora actuală 1.103.020 persoane vaccinate cu serurile puse la dispoziție de Pfizer BioNTech, AstraZeneca sau Moderna.


Strategia de vaccinare se schimbă din 15 martie

De la mijlocul lunii martie ar putea să apară și mai multe probleme în ceea ce privește prioritatea la vaccine. Conform autorităților, programarea pentru vaccinarea  anti-COVID-19 se va face pe liste de așteptare. Fiecare persoană are 24 de ore la dispoziție să confirme programare la vaccin și în caz contrar își poate pierde dreptul.

Va exista câte o listă de așteptare pentru fiecare centru de vaccinare, iar pe acestea se vor putea înscrie și persoanele din populația generală, care se regăsesc în etapa a treia în strategia de vaccinare și care de la jumătatea lunii aprilie probabil vor putea să fie programate.

abonare newsletter