monitorulcj.ro Menu
Sănătate

106 clujeni au sărit rândul la vaccinare doar într-o săptămână! Toate cazurile, înregistrate la un singur centru de vaccinare

106 clujeni s-au vaccinat la centrul de la Școala Generală „Iuliu Hațieganu”, deși nu se află în etapele deschise până la ora actuală.

106 clujeni au sărit rândul la vaccinare! Cîțu trimite curtea de control după neregulile găsite

 

 


12,5% dintre persoanele vaccinate într-un centru de vaccinare din Cluj sunt persoane eligibile doar în etapa a III-a, pentru care campania de vaccinare va începe, oficial, abia în luna aprilie, arată datele detaliate privind vaccinarea publicate în premieră de Ministerul Sănătății la finalul săptămânii trecute, a căror actualizare a fost între timp sistată.

 


Situația a fost semnalată la centrul de vaccinare deschis la școala generală "Iuliu Hațieganu" din Cluj.  Florin Cîțu a anunțat că va trimite Corpul de control al Guvernului pentru a vedea dacă a fost respectată legislația în cazul publicării datelor.

Mai exact, la centrul de vaccinare deschis la școala generală „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, în perioada 1-5 martie s-au vaccinat în total 849 de persoane, potrivit datelor publicate de Ministerul Sănătății. Din totalul vaccinațilo 106 , un procent de 12,5%, sunt persoane ce ar fi fost eligibile abia în etapa a III-a a campaniei de vaccinare, care începe oficial abia în luna aprilie.


Conform datelor, pe 1 martie s-au vaccinat aici 16 persoane eligibile în etapa a III-a a campaniei de vaccinare, pe 2 martie 33 persoane, pe 3 martie 16 persoane, pe 4 martie 18 persoane, iar pe 5 martie, 23 de persoane.

Practic, acest centru de vaccinare figurează, pe datele oficiale, cu cel mai mare procent de persoane eligibile în etapa a III-a deja vaccinate, situația fiind unică în țară.