Actualitate

Restricția de vârstă pentru vaccinul AstraZeneca a fost eliminată

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a anunțat eliminarea restricției de vârstă pentru administrarea vaccinului AstraZeneca.

 

 


S-a decis renunţarea la limita de vârstă pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca, după cum a anunțat luni Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19.

 


„În urma recomandărilor Grupului Ştiinţific şi Medical din cadrul Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, a Ministerului Sănătăţii şi a Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), s-a luat decizia renunţării la limita de vârstă pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca”, a transmis CNCAV.

Măsura vine ca urmare a apariţiei noilor date ştiinţifice emise de alte state europene, dar şi a recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii(OMS) pentru prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2, a mai precizat sursa citată.


CITEȘTE ȘI

Vaccinul AstraZeneca are efecte adverse mai severe decât Pfizer și Moderna? Explicații VIDEO ale unui expert de la Cluj.

abonare newsletter