monitorulcj.ro Menu
Sănătate

Ministrul Sănătății: „Vrem să reintroducem lista medicamentelor esențiale”

Ministrul Sănătății vrea să introducă o lista cu medicamentele esențiale. El spune că trebuie întărită și societatea Unifarm.

Ministrul Sănătății: „Vrem să reintroducem lista medicamentelor esențiale”

 

 


Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a spus că pregătește un ordin privind reintroducerea listei medicamentelor esenţiale, menţionând că instituţiile statului, cum ar fi Agenţia Naţională a Medicamentului, sunt profund slăbite.


„Lucrăm la un proiect de ordin de ministru, este pe ultimii paşi aş spune, şi ne uităm care este metoda cea mai bună pentru a aborda disponibilitatea medicamentelor esenţiale, sunt şi alte medicamente care sunt la risc în acest moment. Nu e un moment uşor, din acest punct de vedere, instituţiile statului sunt profund slăbite, vorbim de Agenţia Naţională a Medicamentului, unde un element esenţial precum inspecţia este deosebit de slăbit", a afirmat Voiculescu la Parlament.

El a spus că trebuie „întărită" şi societatea Unifarm.
„Avem nevoie să întărim această instituţie, avem nevoie, de asemenea, să întărim o instituţie care se ocupă cu importul medicamentelor, se numeşte Unifarm, şi are probleme, unele de notorietate publică. Avem nevoie să abordăm problemele acestea sistemice. Da, la nivelul legislaţiei pregătim reintroducerea listei medicamentelor esenţiale", a adăugat Voiculescu.


CITEȘTE ȘI:

Ministerul Sănătății i-a dat replica lui Emil Boc. Primarul a cerut în zadar să se schimbe calculul incidenței COVID