Sănătate

20.400 de doze de vaccin AstraZeneca ajung azi la Cluj

O nouă tranșă de vaccinuri AstraZeneca ajung astăzi în țară. La Cluj vor fi aduse 20.400 de doze.


 

Astăzi, 25 februarie, sosește în România pe cale  terestră, o nouă tranșă de vaccin AstraZeneca, care constă în 148.800 de doze.


 

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșa anterioară, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.


În perioada 26-28 februarie a.c., dozele de vaccin vor fi distribuite, după cum urmează:

- Centrul Național de Stocare București: 44.900 doze;
- Centrul Regional de Depozitare Brașov: 17.300 doze;
- Centrul Regional de Depozitare Cluj: 20.400 doze;
- Centrul Regional de Depozitare Constanța: 15.800 doze;
- Centrul Regional de Depozitare Craiova: 13.400 doze;
- Centrul Regional de Depozitare Iași: 22.000 doze;
- Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 15.000 doze.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, periodic, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației. Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, aplicația de programare se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile de persoane aflate în etapa curentă.


Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea  împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea prim-ministrului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter