Sănătate

Când se vor relaxa restricțiile? Valeriu Gheorghiță: „În acel moment se va renunța și la mască”

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 a explicat când vom putea renunța la unele restricții, inclusiv masca.

 

 


Valeriu Gheorghiță a precizat la Antena 3, duminică, 21 februarie, românii vor putea să nu mai poarte masca în momentul în care se va ajunge la imunizare colectivă, prin vaccin.

 


Atunci, masca nu va mai fii obligatorie, riscurile de infectare atât cu COVID-19, cât și cu tulpina vor fi mult mai mici.

„În momentul în care vom ajunge la acel prag de imunizare colectivă şi în momentul în care nu constatăm emergenţa unor tulpini care nu sunt acoperite de vaccin, cu siguranţă la acel moment se poate renunţa şi la utilizarea măştilor de protecţie”, a declarat Valeriu Gheorghiță.


Gheorghiță a eplicat și faptul că masca de protecție nu ține departe doar coronavirusul, ci ne ajută să ne protejăm și de alte infecții.

El a mai explicat că mișcările făcute pentru imunizare, anume campania de vaccinare, dau roade. Datele arată „o eficienţă a vaccinului în viaţa de zi cu zi”. Incidența cazurilor de COVID-19 a scăzut.

Ultimele Stiri
abonare newsletter