Sănătate

OFICIAL: Vaccinarea bolnavilor cronici care au sub 65 de ani se amână cu două săptămâni

Toate persoanele sub 65 de ani, chiar și cei care suferă de boli cronice vor fi reporgramați la vaccinare după 16 februarie.

 

 


Toate persoanele care au sub 65 de ani care erau programate pentru prima doză de vaccin în perioada 30 ianuarie-11 februarie, vor fi amânate până pe 16 februarie, anunță Comitetul Național de Coordonare a Campaniei de Vaccinare.

Asta înseamnă că și persoanele cu boli cronice, dar și cei din domeniile cheie se vor vaccina după data de 16 februaire.Decizia a fost luată din cauza lipsei dozelor de vaccin. Românii care au primit prima doză de vaccin, nu vor fi amânați pentru rapel.


„CNCAV ia ca măsură de siguranță, pentru asigurarea administrării rapelului la persoanele cărora li s-a administrat doza 1, reprogramarea, începând cu data de 30 ianuarie, a celor 66.884 persoane sub 65 de ani, pentru administrarea dozei 1, între 30 ianuarie și 11 februarie, pentru data de 16 februarie și ulterior, în ordinea planificării inițiale”, se arată într-un comunicat de presă.

Oamenii care au peste 65 de ani se vor vaccina în continuare. De asemenea, vaccinarea va continua pentru persoanele din centrele rezidențiale și medico-sociale, sau  pentru cei care nu se pot deplasa.


„Fiecare persoană va fi înștiințată prin SMS cu privire la data și intervalul orar la care a fost reprogramată pentru vaccinare, va primi prin e-mail o nouă recipisă și va regăsi informațiile în secțiunea „Programările mele” din contul realizat în platforma de programare. Totodată, noile date vor fi com

România va primi mai puține doze de la Moderna

Nu sunt suficiente doze de vaccin, chiar dacă autoritățile se bazau pe cele primite de la Moderna, se pare că vom primi mai puține doze de vaccin. Autoritățile au luat această decizie pentru a putea asigura rapelul pentru persoanele care sunt deja imunizate.


„Diminuarea cantităților de vaccin livrate anterior de BioNTech Pfizer, precum și lipsa predictibilității privind tranșele de vaccin livrate de compania Moderna, pentru lunile februarie și martie. Precizăm că această companie farmaceutică a anunțat, astăzi, livrarea la data de 5 februarie, a 42.000 de doze (reducere de aproximativ 20%), însă a oferit asigurarea că numărul acestora va fi suplimentat ulterior”, precizează CNCAV.

Tot săptămâna aceasta, această decizie de a amâna programările a mai fost odată luată, dar în cazul oamenilor care lucrează în domenii cheie.


Valeriu Gherghițăa spus că România are un deficit de 117.000 de doze de vaccin, așa că din data de 28 ianuarie a început decalarea cu zece zile a programărilor deja făcute pentru imunizare. Prin urmare, peste 35.000 de oameni au fost nevoiți să se reprogrameze pentru a primi prima doză de vaccin.

CITEȘTE ȘI:

Românii care sunt reprogramați vor primi vaccinul Moderna. Când va fi administrat serul

Ultimele Stiri
abonare newsletter